Seydikemer’deki orman yangını kontrol altına alındı
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Gölbent Mahallesi yakınlarındaki zirai alanda öğle saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Havadan ve karadan yürütülen müdahale sonrası yangın kontrol altına alındı.
Müdahale detayları
112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı öncülüğünde hızla müdahale etti. Yangına 3 helikopter, 1 uçak ile havadan; 10 arazöz, 5 su tankeri, 1 iş makinesi ve çok sayıda personel ile karadan müdahale edildi.
Güncel durum ve soruşturma
Ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın kontrol altına alındı ve bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. Yangının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için yetkililer tarafından çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
SEYDİKEMER'DEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI