Serdal Adalı: "Hayal ettiğimiz Beşiktaş için ne para gerekiyorsa onu harcayacağız"
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, basında yer alan transfer rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, kulübün yeni dönemde ihtiyaç duyulan her noktaya gereken kaynağın aktarılacağını söyledi. Adalı, İtalyan teknik adam Vincenzo Italiano ile imzalanan 2 yıllık sözleşme töreninde açıklamalarda bulundu.
İmza töreni ve yeni teknik ekip
İmza töreni BJK Nevzat Demir Tesislerinde gerçekleştirildi; törene Başkan Serdal Adalı da katıldı. Adalı, kulübün uzun süredir sportif başarıdan uzak olduğunu ve bu tablonun değişmesi için radikal kararların kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Yeni dönemde hem saha içi performansı hem de camianın psikolojisini yeniden inşa edecek bir yol izlendiğini belirtti.
Adalı, futbol direktörü olarak göreve getirilen ismi ve Önder Hocayı öne çıkararak, geçmişte şampiyonluk temelleri atılan döneme atıfta bulundu. Önder Hoca ile yapılan istişarelerin ardından Avrupa arenasında adı geçen ve Serie A'da başarılardan geçen Vincenzo Italiano ile temasa geçildiğini anlattı.
Taraftara çağrı: Birlik ve mücadele
Başkan, taraftarın öncelikle iyi oyun, mücadele ve formanın en iyi şekilde temsil edilmesini istediğini hatırlattı. Adalı, camianın birlikteliğinin sağlanması halinde başarının kendiliğinden geleceğini söyledi ve taraftarlardan kombineleri ve formalarıyla stadyumda destek olmalarını talep etti.
Transfer bütçesi: İhtiyaç olan harcanacak
Adalı, basında konuşulan rakamların doğru olmadığını ifade ederek, "Önümüzdeki sezon hayal ettiğimiz Beşiktaş’ı ortaya çıkarmak için ne para gerekiyorsa onu harcayacağız" dedi. Başkan, kulübün belirlenmiş sabit bir bütçeyle bağlanmadığını; teknik ekip ve hocanın belirleyeceği ihtiyaçlara göre transferlerin yapılacağını yineledi. Önder Hoca'nın anmasıyla Rıdvan ve Ersin gibi isimlere dair kısa hatırlatmalar oldu.
İtaliano ile çalışma ve sözleşme
Adalı, Vincenzo Italiano ile yapılan görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirtti; İtaliano'nun Beşiktaş'ı anladığını, ne istediğini bildiğini ve takıma adapte olacağına inandığını söyledi. Başarının önündeki eksik noktaların yönetim tarafından tespit edilip giderileceğini, bu ekibin başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.
Sözleşmede olası bir çıkış maddesi olup olmadığına dair soruya Adalı, Italiano'nun iki yıllık kontratı bulunduğunu ve hoca karakterinin kimseyi yarı yolda bırakacak biri olmadığını belirterek yanıt verdi: "Bu sene bir başarılı olsun. Nihayetinde iki senelik bir kontratı var."
Başkan Serdal Adalı, Vincenzo Italiano'ya görevinde başarılar dileyerek, yeni dönemde Beşiktaş'ı mücadeleci ve rekabetçi bir takım haline getirme taahhüdünü yineledi.
BEŞİKTAŞ BAŞKANI SERDAL ADALI AÇIKLAMALARDA BULUNDU