Senegal Cumhurbaşkanı Fay, Türkiye ile İşbirliğinin Potansiyelini Vurguladı

Cumhurbaşkanı Fay, Türkiye ile olan ilişkilerin güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 31.10.2024 20:39
Güncelleme Tarihi: 31.10.2024 20:39

Senegal Cumhurbaşkanı Fay, Türkiye ile İşbirliğinin Potansiyelini Vurguladı

Senegal Cumhurbaşkanı Cuma Fay'dan Önemli Açıklamalar

Senegal Cumhurbaşkanı Cuma Fay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

"İşbirliğimiz Daha Fazlasını Yapabilir"

Fay, Türkiye ile Senegal arasındaki işbirliğinin başarılı bir şekilde ilerlediğini vurgulayarak, "İşbirliğimiz son derece başarılı bir şekilde seyretmekle birlikte, daha fazlasını elbette gerçekleştirme imkanına sahibiz." dedi.

Fay, bu ziyaretin iki ülke arasındaki "sağlam, dostane ve samimi ilişkileri" güçlendirme fırsatı sunduğunu ifade etti.

İki Ülke Arasındaki İşbirliğinin Alanları

İki ülke arasındaki olumlu ilişkilere dikkat çeken Fay, Türkiye ile Senegal'in altyapı, savunma, sağlık hizmetleri, tarım, suya erişim, eğitim, enerji ve ekonomi gibi pek çok alanda güçlü bir işbirliği potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Fay, Türk firmalarının Senegal'deki ana projelerin hayata geçirilmesine katkı sağladığını belirterek, ülkelerinin ortaklığını daha fazla alana yayma arzusunu dile getirdi.

Uluslararası Gelişmelere Dikkat Çekildi

Fay, uluslararası konular arasında terörizmin yayılması ve savaşların olumsuz etkilerine de değinerek, özellikle Filistin halkının karşılaştığı trajedilerin ve Sahel bölgesindeki istikrarsızlıkların sorunlarını ele aldıklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) içinde daha adil ve eşitlikçi bir küresel düzenin sağlanmasının önemine vurgu yapan Fay, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in barış sağlama çabalarını desteklediklerini ifade etti.

Sahel Bölgesi Üzerine Değerlendirmeler

Erdoğan ile Sahel bölgesinde barış, istikrar ve güvenliğin sağlanması gerektiğini vurguladıklarını söyleyen Fay, bu bölgenin yabancı güçler arasında bir çatışma alanına dönüşmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Fay, "Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında derhal bir ateşkes ilan edilmesi gerekiyor." diyerek, Filistin halkının barış içinde ve bağımsız bir devlette yaşama hakkının tanınması gerektiğine dikkat çekti.

Sonuç olarak, çok taraflı ilişkilerin güçlendirilmesi ve küresel barışın sağlanması için adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerektiğine işaret eden Fay, bu doğrultuda küresel yönetim sisteminin iyileştirilmesine vurgu yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı