Selendi'de lodos ve gök gürültülü sağanak pazar yerinde yaşamı olumsuz etkiledi

Manisa'nın Selendi ilçesinde şiddetli lodos ve gök gürültülü sağanak, pazar yerinde çadırların uçmasına ve su birikintilerine yol açtı; esnaf ve çiftçiler zor anlar yaşadı.

Yayın Tarihi: 14.05.2026 14:57
Güncelleme Tarihi: 14.05.2026 15:00

Selendi'de lodos ve gök gürültülü sağanak pazar yerinde yaşamı olumsuz etkiledi

Selendi'de lodos ve gök gürültülü sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Manisa'nın Selendi ilçesinde saat 14.00 sıralarında başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve şiddetli lodos, günlük yaşamı ve pazar alanını etkiledi. Ani gelişen hava koşulları ilçede yoğun önlemler alınmasını gerektirdi.

Pazarda yaşananlar

Güçlü rüzgarın etkisiyle pazar çadırları yerinden söküldü ve bazı çadırlar zarar gördü. Pazarcı esnafı, ürünlerini korumak için yoğun çaba sarf etti; vatandaşlar ise yağıştan korunmak amacıyla çevredeki iş yerlerine sığınmak zorunda kaldı. Olay sırasında pazar alanında panik yaşandığı bildirildi.

Ulaşım ve altyapı etkileri

Kısa sürede etkisini gösteren sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldi. İlçe merkezinde günlük yaşamın akışı geçici olarak sekteye uğradı.

Tarım arazilerindeki zarar ve incelemeler

Etkili olan dolu yağışının tarım arazilerinde zarar verdiği bildirildi. Çiftçiler, özellikle ekili alanlarda oluşabilecek muhtemel hasarın tespiti için sahada inceleme çalışmalarına başladı.

Özetle, Selendi'de aniden bastıran lodos ve gök gürültülü sağanak; pazar alanında çadırların uçması, halkın iş yerlerine sığınması, cadde ve sokaklarda su birikintileri ve tarım arazilerinde zarar riskine yol açtı.

Selendi’de lodos ve sağanak hayatı felç etti

Selendi’de lodos ve sağanak hayatı felç etti

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.