Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şehrin kuzeyinde Filistinli ve İsrailli gruplar çatışmaya başladı!

İsrail ve Filistin arasındaki savaşta iki grup çatışmaya başladı.

Yayın Tarihi: 09.01.2024 14:06
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 14:06

Şehrin kuzeyinde Filistinli ve İsrailli gruplar çatışmaya başladı!

7 Ekim 2023 itibarıyla başlayan İsrail ve Filistin arasındakisavaşta sular sular durulmuyor! Alınan son bilgilere göre Gazze Şeridi’nde Filistinli ve İsrail grupları çatışmaya başladı . Devam eden çatışmada yaralı ve ölü sayıları artarken İsrail, daha önde güvenli olarak ilan ettiği Han Yunus bölgesinde de kara saldırılarını genişletti. Şu ana kadar 23 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği savaşta tansiyon her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda son 24 saatte 126 Filistinli daha hayatını kaybetti. Ayrıca 240 Filistinli de saldırılarda yaralandı. Sivil savunma ekiplerinden gelen bilgilerde yıkım nedeniyle hala ulaşamadıkları vatandaşlar olduğunu kaydetti.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail güçleri ve Filistinli direniş grupları çatışmaya başladı. Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya ve Beyt Hanun beldelerinin doğusunda çıkan çatışmalar kuvvetlenirken, sabah saatlerine kadar devam etti. 

İsrail tankları, Cibaliya ve Beyt Hanun belgelerinin doğu kısımlarına ağır top atışları yaptı. İsrail savaş uçakları ise yoğun bir bombardıman gerçekleştirdikten sonra bölgeden yoğun dumanların yükseldiği fark edildi. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki geniş alanlardan sınır bölgelerine kadar saldırılar azalmıştı. Ancak alınan bilgilere göre söz konusu çatışmalar bir haftadan uzun süredir ilk kez Gazze Şeridi’nin kuzeyinde gerçekleşti. 

İsrail’in Ordu Sözcüsü Daniel Hagari ise abluka altındaki Gazze Şeridi hakkında “yeni ve daha az yoğun bir aşamaya geçildiğini” kaydetti.