Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şehit öğretmen Aybüke yaşatılıyor: İsmi okullarda, kütüphanelerde ve petrol sahalarında!

Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit edilmesinin 7. yılında, ismi okullarda, kütüphanelerde ve petrol sahalarında yaşatılıyor. Acı hikayesi beyaz perdeye taşınırken, şehit öğretmen tüm Türkiye'de anılıyor.

Yayın Tarihi: 09.06.2024 10:21
Güncelleme Tarihi: 09.06.2024 10:21

Şehit öğretmen Aybüke yaşatılıyor: İsmi okullarda, kütüphanelerde ve petrol sahalarında!

Şehitlik Yolu Öğretmenlik: Aybüke Yaşatılıyor!

Gülüşü, gözlerindeki ışıltı ve güzel sesiyle seslendirdiği türkü... Aradan yıllar geçse de gönüllerde, hafızalarda.

2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atanan Şenay Aybüke Yalçın, henüz birkaç ay hayalindeki mesleğini yapabilmişti ki PKK'lı teröristler tarafından şehit edildi.

Hayatının Baharında Şehit Düştü:

9 Haziran 2017'de teröristlerin belediye başkanının aracına açtığı ateşte kurşunların hedefi olan Aybüke öğretmen, mesleğinin ilk yılında şehitlik mertebesine erişti.

Karneleri dağıtmış, memleketine gitmek üzere okuldan ayrılmıştı. Ailesi, dört gözle kavuşmayı bekledikleri kızlarını şehit olarak uğurladı.

Unutulmaz Bir Anı:

Henüz 22 yaşında hayattan koparılan Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi unutulmadı. Görev yaptığı okula onun adı verildi. Kendi imkanlarıyla kurduğu müzik sınıfı modern bir atölyeye dönüştürüldü.

Hain Saldırı Cezasız Kalmadı:

Şehit öğretmenin kanı yerde kalmadı. Hain saldırının talimatını veren terörist, genç öğretmenin şehadetinin üzerinden bir yıl geçmeden etkisiz hale getirildi.

Aybüke Her Yerde:

Şenay Aybüke Yalçın'ın adı Türkiye'nin dört bir yanında yaşatılıyor. Okullara, parklara, kütüphanelere ve Gabar'daki petrol sahasına adı verildi.

Beyaz Perdede de Anıldı:

Şehit öğretmenin hikayesi, beyaz perdeye de taşındı. TRT ortak yapımı filme de öğretmen olduğu gün sosyal medyadan paylaştığı notun adı verildi. "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Aybüke öğretmen hala kalplerde... Onun fedakarlığı ve vatan sevgisi asla unutulmayacak.