Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,33 0,17%
EURO
34,83 -0,13%
ALTIN
2.438,31 0,25%

Eros isimli kediyi 6 dakika boyunca işkence ile öldüren katile önce iyi hal indirim, sonra da tahliye!

İstanbul' bir sitede yaşayan sakinlerin 6 yıldır baktığı Eros isimli kedi, İbrahim Keloğlan isimli saldırganın işkencesi sonrası hayatını kaybetti. İbrahim Keloğlan isimli saldırgana ise önce iyi hal indirimi yapıldı, sonra da tutuksuz yargılandı...

Yayın Tarihi: 13.02.2024 15:50
Güncelleme Tarihi: 13.02.2024 15:50

Eros isimli kediyi 6 dakika boyunca işkence ile öldüren katile önce iyi hal indirim, sonra da tahliye!

İstanbul Küçükçekmece’deki bir sitede yaşayan Eros isimli kedi, İbrahim Keloğlan isimli saldırgan tarafından işkence edilerek öldürüldü… 

1 Ocak 2024’te yaşanan olayda, Eros isimli kedi İbrahim Keloğlan tarafından işkence edilerek öldürüldü. Asansöre binen Keloğlan, Eros’u fark ettikten sonra tekmelemeye başladı! Tam 6 dakika boyunca kediyi tekmeleyen ve asansörden kaçınca da tekrar yakalayıp tekrar işkence eden Keloğlan, Eros’u öldürdü. Dakikalarca süren işkenceye dayanamayan kedi orada hayatını kaybetti. Keloğlan’ın Eros’u öldürdüğü anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı… Sitenin bakımı ile ilgilenenler görüntülerle birlikte emniyete giderek şikayetçi oldu. 

kedi katili ibrahim keloğlan

Tüm bu görüntülere rağmen Keloğlan, önce gözaltına alındı daha sonra da adli kontrol şartıyla salındı. Konuya yönelik bir dava da açılırken, ilk duruşma 8 Şubat 2024’te Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. İlk duruşmada iyi hal indirimi alan Keloğlan, görüntülere ve işkenceye rağmen serbest bırakıldı. 

ibrahim keloğlan

Karar kabul edilemez! 

Duruşmayı takip eden avukatlar verilen tahliye kararının. Kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca karara itiraz ederek davayı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını ekledi. 

Önce kedi ona saldırmış! 

katil ibrahim keloğlan

Savunmasını yapan Keloğlan, olay günü moralinin bozuk olduğunu ve ilk kedinin ona saldırdığını kaydetti. Ancak görüntüler son derece açık ve net bir şekilde kedinin sadece asansöre bindiğini ve Keloğlan’a saldırmadığını ortaya koyuyor. 

Saldırganı bu ceza ıslah etmez! 

Öncelikle mahkeme, İbrahim Keloğlan’ı suçlu bulup 1 yıl 6 ay ceza verirken, iyi hal indirimi uygulandı. Ceza süresi 3 ay daha indirilirken hükmün açıklanması geri bırakıldı. Avukatlar karar tepki gösterirken, saldırganın bu cezayla ıslah olmayacağı ve Eros’u eziyet ederek işkence ile öldürdüğüne bir kez daha dikkat çekti. Ayrıca, sanığın üst sınır olan 4 yıldan cezalandırılması talep edildi.