Şehit Hamit Şahin Tüneli'nde yangın tatbikatı yapıldı
Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Şehit Hamit Şahin Tüneli'nde görevli Karayolları personeline yangın eğitimi verildi ve ardından tatbikat gerçekleştirildi.
Eğitimin kapsamı
Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü planlaması kapsamında düzenlenen eğitimde, tünelde görev yapan personele yangınlara ilk müdahale, acil durum yönetimi, tahliye süreçleri ve yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı konularında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Teorik eğitim, uygulamaya hazırlık amacıyla temel ilkeler ve prosedürler üzerinde durularak yürütüldü.
Tatbikat ve amaçları
Teorik eğitimin ardından senaryo gereği oluşturulan yangın olayına müdahale tatbikatı gerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri, muhtemel bir tünel yangınında uygulanacak müdahale yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi.
Tatbikatta öne çıkan hedefler şunlardı: kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, personelin acil durumlara hazırlık seviyesinin artırılması ve müdahale süreçlerinin test edilmesi. Uygulamalı tatbikatlar, iletişim kanallarının, ekipman kullanımının ve tahliye prosedürlerinin sahada nasıl işletildiğini değerlendirmeye imkan verdi.
Değerlendirme ve faydalar
Gerçekçi senaryolar üzerinden yapılan eğitim ve tatbikatlar, prosedürlerin uygulanabilirliğini sınamak ve olası eksiklikleri tespit etmek için önemli bir araçtır. Bu tür etkinlikler, hem ekiplerin müdahale becerilerini pekiştirir hem de tünel işletmecileri ile acil müdahale birimleri arasındaki koordinasyonu güçlendirir.
EHİT HAMİT ŞAHİN TÜNELİ'NDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI