Tekirdağ'da bu hafta düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, şef adayı öğrenciler coğrafi işaret tescilli Tekirdağ köftesinin yapımını öğrenme fırsatı buldu.
Etkinlik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Kente özgü lezzetleri tanıtmak amacıyla düzenlenen programda, ünlü köfteci İbrahim Burunluoğlu, öğrencilere Tekirdağ köftesinin yapımının inceliklerini gösterdi.
Burunluoğlu’nun rehberliğinde öğrenciler, ustalık gerektiren köfte yapım sürecini deneyimleyerek, pişirdikleri köfteleri etkinliğe katılanlara ikram ettiler.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk Mutfağı Haftası'nın yapılan çeşitli etkinliklerle zenginleştirildiğini belirtti. Karaküçük, "Kentin coğrafi işaretli ürünleriyle gastronomi turizminde söz sahibi olmak istiyoruz. Bu hafta çok sayıda etkinlik düzenledik ve Tekirdağ'ın önemli lezzetlerini tanıttık. Öğrencilerimiz köfte yapımının inceliklerini öğrendi," dedi.
Okul Müdürü Oğuz Günaçan da yapılan etkinliğin önemine vurgu yaparak, Tekirdağ köftesinin kentin en önemli ürünlerinden biri olduğunu ve öğrencilerin bu konuda deneyim kazanmalarının büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
Etkinlikte, Tekirdağ Lokantacılar Odası Başkanı Ali Kıral da yer alarak, öğrencilerin sorularına yanıt verdi.
Tekirdağ'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında şef adayı öğrenciler, coğrafi işaret tescilli Tekirdağ köftesi yapımını öğrendi.
Tekirdağ'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında şef adayı öğrenciler, coğrafi işaret tescilli Tekirdağ köftesi yapımını öğrendi.