Sebepli’de yaz Kur'an kursu kapanışını piknikle kutladılar

Balıkesir Gönen ilçesi Sebepli Mahallesi'nde Yaz Kur'an Kursu sona erdi; öğrenciler mahalle imamı öncülüğünde düzenlenen piknikte eğlendi ve birlikte namaz kıldı.

Yayın Tarihi: 13.08.2026 19:47
Güncelleme Tarihi: 13.08.2026 19:47

Sebepli’de yaz Kur'an kursu kapanışını piknikle kutladılar

Piknikle kapanan yaz kursu

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Sebepli Mahallesi'nde Yaz Kur'an Kursu'nu tamamlayan öğrenciler, kursun sona ermesi nedeniyle mahalle imamı tarafından düzenlenen bir piknikte bir araya geldi. Etkinlik, hem kurs döneminin değerlendirilmesine hem de çocuklar arasında dayanışma ve kaynaşmanın pekiştirilmesine olanak sağladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda 2026 yılındaki Yaz Kur'an Kursları 6 Temmuz tarihinde başlamış, kurslar programı çerçevesinde eğitim ve sosyal etkinliklerle sürmüştür. Kursların resmi takvimine göre dönem 14 Ağustos'ta sona erecek.

Piknikteki etkinlikler:

Piknikte öğrenciler açık havada çeşitli oyunlar oynayarak ve birlikte yemek yiyerek vakit geçirdi. Etkinlik boyunca çocukların neşeli anları ve ailelerin gözlemleriyle oluşan renkli görüntüler dikkat çekti. Organizasyon, katılımcılar açısından hem dinlendirici hem de sosyal bağları güçlendirici bir ortam sundu.

Kapanış ve toplu ibadet:

Programın sonunda öğrenciler, mahalle imamı öncülüğünde açık alanda hep birlikte namaz kıldı. Toplu ibadet ve ailelerin bir araya gelişi, günün birlik ve beraberlik temalı anlamını pekiştirdi. Etkinlik, çocukların hem eğlenerek hem de toplum içerisinde sorumluluk bilinciyle günü tamamlamasıyla sona erdi.

SEBEPLİ’DE YAZ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ PİKNİKTE BULUŞTU

SEBEPLİ’DE YAZ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ PİKNİKTE BULUŞTU

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.