Savunmayla inşa edilen hedef: henüz yolun başındayız

Atila Gerin, savunma odaklı sistemle 8 haftada 19 puan topladıklarını, rehavete kapılmayacaklarını ve sezon sonu Süper Lig hedeflediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 29.09.2026 18:02
Güncelleme Tarihi: 29.09.2026 18:02

Savunmayla inşa edilen hedef: henüz yolun başındayız

Savunma önceliğiyle yol alıyoruz

Kayserispor Teknik Direktörü Atila Gerin, takımın başarısında en büyük payın savunma disiplininde olduğunu vurguladı. TFF 1. Lig'de geçilen ilk 8 haftada takımının elde ettiği 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle aldığı 19 puantan memnun olduğunu belirtti.

Sistem ve saha anlayışı:

Gerin, ekibinin sahada bütün olarak savunma yaptığını söyleyerek 'Savunma oyunu, uzun süreli başarının anahtarı' ifadelerini kullandı. Teknik direktör, ön alan oyuncularının da görevlerini eksiksiz yerine getirdiğini, takımın pas odaklı bir sistemle oynadığını ve topun takımda kalmasını istediklerini aktardı.

Değerlendirme ve hedefler:

Sezonun ilk bölümündeki iki olumsuz sonuçla ilgili değerlendirmesinde Gerin, bu maçlardaki hataların yaklaşık yüzde 30'unun kendi kontrollerinde olduğunu, geriye kalan kısmın ise dış etkenlerden kaynaklandığını ifade etti. Buna rağmen moral ve hedefler açısından rehavete kapılmayacaklarını belirterek, 'Henüz yolun başındayız' dedi.

Gerin, ligde karşılarında çok ciddi rakip ve camialar bulunduğunu; bu rekabetin ligi daha çekici hale getirdiğini, sahada verilen emeğin farkında olduklarını vurguladı. Takım olarak hedeflerini net koyduklarını ve samimiyet, şeffaflık ile güven çerçevesinde başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi.

Son olarak teknik direktör, sezon sonunda Süper Lig'e yükselen takım olmak istediklerini tekrar teyit etti ve çalışmalarına aynı disiplinle devam edeceklerinin altını çizdi.

KAYSERİSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ATİLA GERİN, BAŞARININ ANAHTARININ SAVUNMA OYUNU OLDUĞUNU VE SİSTEMİ...

KAYSERİSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ATİLA GERİN, BAŞARININ ANAHTARININ SAVUNMA OYUNU OLDUĞUNU VE SİSTEMİ SAHAYA YANSITTIKLARINI SÖYLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.