Satrançta lisanslı sporcu sayısı 1 milyon 700 bini aştı
SALİM TAŞ - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkan Vekili Bülent Mert Dikeç, Hatay'da düzenlenen Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası için kentte bulunduğu sırada AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisanslı sporcu sayısının 1 milyon 700 bini aştığını bildirdi.
Dikeç, geçen yıl yapılan federasyon seçimlerinin ardından göreve geldiklerini, genç ve dinamik bir yönetim anlayışıyla satranç sporunun yaygınlaşması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.
Federasyonun hedefleri ve yaygınlaşma çalışmaları
Dikeç, Türkiye'de satranç sporunun giderek yayıldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Amacımız satrancı Türk gençliğine sevdirmek. Satranç, gençlerimizin analitik düşünme yeteneğini artırıyor. Bütün gençlerimizi bu spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Türkiye Satranç Federasyonunu çok kimse bilmiyor ama Türkiye'de lisanslı sporcu sayısı en yüksek olan spor dalıdır. 1 milyon 700 binin üzerinde kayıtlı lisanslı sporcumuz bulunmakta. Aslında baktığımız zaman bu futbolun bile neredeyse üç katı kadar lisanslı sporcu demek. Lisanslı sporcu anlamında Türkiye'nin en büyük federasyonuyuz. Sporcu sayılarımızı artırmak ve Türk gençliğine satranç sporunu sevdirmek yegane amacımız."
Dikeç ayrıca, Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'nın 15-21 Aralık'ta Antalya'da düzenleneceğini hatırlatarak, organizasyonun Türkiye'ye getirilmesinde federasyon başkanı Fethi Apaydın'ın rolüne dikkat çekti.
"Başkanımız Fethi Apaydın'ın bu konuda çok ciddi çabaları oldu. Yönetim olarak başkanımızın liderliğinde hakikaten bu turnuvanın Türkiye'de yapılması için çok çalıştık, uğraştık. Allah bize bunu nasip etti."
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkan Vekili Bülent Mert Dikeç, satrançta lisanlı sporcu sayısının 1 milyon 700 bini aştığını belirtti.