Sarıyer'de AVM kafeteryasında silahlı saldırı: 1 yaralı, 16 yaşındaki şüpheli tutuklandı

Sarıyer'de bir AVM kafeteryasında E.T. (16) tarafından bacağından vurulan Barış A. (35) hastaneye kaldırıldı; şüpheli 14 Haziran'da tutuklandı.

Yayın Tarihi: 16.06.2026 16:49
Güncelleme Tarihi: 16.06.2026 17:00

Sarıyer'de AVM kafeteryasında silahlı saldırı: 1 yaralı, 16 yaşındaki şüpheli tutuklandı

Sarıyer'de AVM kafeteryasında silahlı saldırı: 1 yaralı, 16 yaşındaki şüpheli tutuklandı

Olay

Olay, 13 Haziran tarihinde İstanbul Sarıyer Ayazağa Mahallesi'ndeki bir AVM'nin kafeteryasında meydana geldi. Kafeteryada oturan Barış A. (35), iddialara göre yanına yaklaşan E.T. (16) tarafından silahlı saldırıya uğrayarak bacağından yaralandı.

Tanık beyanlarına göre saldırgan, önce "Dövmen çok güzel abi" diyerek Barış A.'nın yanına geldi, bir süre uzaklaştıktan sonra tekrar dönerek ateş etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi; ilk müdahalesi yapılan yaralı hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Soruşturma ve yakalama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında saldırıyı gerçekleştiren kişinin E.T. (16) olduğu tespit edildi. Kaçmaya çalışan E.T. ile kendisini araçla almaya geldiği belirtilen İdris Ü. (48), polis takibi sonucu yakalandı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada 1 adet silah ve fişekler ele geçirildi.

Adli süreç

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.T., 14 Haziran tarihinde çıkarıldığı mahkemece "Kasten Yaralama" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SARIYER’DE BİR AVM'DEKİ KAFETERYADA OTURAN GALERİCİ VE İŞ İNSANI BARIŞ A. (35), YANINA YAKLAŞAN...

SARIYER’DE BİR AVM'DEKİ KAFETERYADA OTURAN GALERİCİ VE İŞ İNSANI BARIŞ A. (35), YANINA YAKLAŞAN E.T. (16) TARAFINDAN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYARAK BACAĞINDAN YARALANDI.

SALDIRGANIN OLAYDAN ÖNCE "DÖVMEN ÇOK GÜZEL ABİ" DİYEREK BARIŞ A.’NIN YANINA GELDİĞİ, BİR SÜRE...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.