Sarıyer'de AVM kafeteryasında silahlı saldırı: 1 yaralı, 16 yaşındaki şüpheli tutuklandı
Olay
Olay, 13 Haziran tarihinde İstanbul Sarıyer Ayazağa Mahallesi'ndeki bir AVM'nin kafeteryasında meydana geldi. Kafeteryada oturan Barış A. (35), iddialara göre yanına yaklaşan E.T. (16) tarafından silahlı saldırıya uğrayarak bacağından yaralandı.
Tanık beyanlarına göre saldırgan, önce "Dövmen çok güzel abi" diyerek Barış A.'nın yanına geldi, bir süre uzaklaştıktan sonra tekrar dönerek ateş etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi; ilk müdahalesi yapılan yaralı hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Soruşturma ve yakalama
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında saldırıyı gerçekleştiren kişinin E.T. (16) olduğu tespit edildi. Kaçmaya çalışan E.T. ile kendisini araçla almaya geldiği belirtilen İdris Ü. (48), polis takibi sonucu yakalandı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada 1 adet silah ve fişekler ele geçirildi.
Adli süreç
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.T., 14 Haziran tarihinde çıkarıldığı mahkemece "Kasten Yaralama" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SARIYER’DE BİR AVM'DEKİ KAFETERYADA OTURAN GALERİCİ VE İŞ İNSANI BARIŞ A. (35), YANINA YAKLAŞAN E.T. (16) TARAFINDAN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYARAK BACAĞINDAN YARALANDI.