Sarım Çayı'nın yönü değiştirildi: kayıp şahsı arama çalışmaları sürüyor

Bingöl'ün Genç ilçesinde kaybolan Vedat Karabulut için Sarım Çayı'nın debisini düşürmek amacıyla suyun yönü değiştirildi; ekipler çay yatağında arama yapıyor

Yayın Tarihi: 20.06.2026 22:48
Güncelleme Tarihi: 20.06.2026 23:13

Sarım Çayı'nın yönü değiştirildi: kayıp şahsı arama çalışmaları sürüyor

Sarım Çayı'nın yönü değiştirildi

Bingöl'ün Genç ilçesinde, Sağgöze köyü Kaymaz mezrası yakınlarında akıntıya kapılarak kaybolan Vedat Karabulut (33) için yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, çayın debisini düşürmek amacıyla Sarım Çayı'nın yönü değiştirildi.

Arama çalışmaları Bingöl AFAD koordinasyonunda sürüyor. Bölgede görev yapan Bingöl UMKE ekipleri, iş makineleriyle çay yatağında düzenleme yaparak suyun akışını yönlendirdi. Ekipler, suyun yönünün değiştirilmesinin ardından çay yatağı ve çevresinde arama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

çalışma yöntemi ve beklentiler

Akış yönünü değiştirme yöntemi, çayın lokal debisinin azaltılmasını hedefleyerek arama ekiplerine daha erişilebilir bir çalışma ortamı sağlar. Bu yaklaşım, su seviyesinin düşmesiyle birlikte çay yatağındaki görünürlüğü ve fiziksel erişimi artırır, ancak zeminin yapısı ve hava koşulları gibi etkenler arama hızını etkileyebilir.

güncel durum

Çalışmaların sürdüğü bölgede ekipler, çay yatağı ve kıyı alanlarında sistematik arama yapıyor. Yetkililer, operasyonun güvenlik ve etkinlik önceliğiyle yürütüldüğünü ve arama faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

BİNGÖL’ÜN GENÇ İLÇESİNDE SARIM ÇAYI’NDA AKINTIYA KAPILARAK KAYBOLAN VEDAT KARABULUT’U (33) ARAMA...

BİNGÖL’ÜN GENÇ İLÇESİNDE SARIM ÇAYI’NDA AKINTIYA KAPILARAK KAYBOLAN VEDAT KARABULUT’U (33) ARAMA ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA, ÇAYIN DEBİSİNİ DÜŞÜRMEK AMACIYLA SUYUN YÖNÜ DEĞİŞTİRİLDİ.

BİNGÖL’ÜN GENÇ İLÇESİNDE SARIM ÇAYI’NDA AKINTIYA KAPILARAK KAYBOLAN VEDAT KARABULUT’U (33) ARAMA...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.