Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sarıkamış'ta dondurucu soğuklar başlarken esnaf yaban hayatını unutmadı

Sarıkamış'da başlayan aşırı soğuk havalar nedeniyle esnaf, yaban hayata destek olmak için hayvanları besledi.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 12:00
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 12:00

Sarıkamış'ta dondurucu soğuklar başlarken esnaf yaban hayatını unutmadı

Erzurum, Ardahan ve Kars illerinde devam eden kar yağışı nedeniyle dondurucu soğuklar geldi. Canlı yaşamının olumsuz etkilendiği soğuk havalar nedeniyle Erzurum’da kaldırım ve yollar buzlandı, bazı şadırvanlar da dondu. 

Hava sıcaklığı Erzurum’da gece saatlerinde -8 dereceye kadar düşerken, kar yağışı aralıklı olarak devam etti. Kar yağışının devam edişiyle birlikte Erzurum Kalesi ve Üç Kümbetler gibi çeşitli tarihi mekanlar ve araçlar da karla kaplandı. 

kars

Erzurum’un yanı sıra Ardahan’da da etkili olan soğuk hava nedeniyle yollarda buzlanma oluştu. Kentin içinden geçen Kura Nehri’nin yüzeyi buz tutarken, yüksek kesimlerde yoğun tipi etkili oldu. 

Esnaf yaban hayvanlarını unutmadı! 

Kars Belediyesi ekipleri artan kar yağışı ile buzlanmalar nedeniyle, kaldırım ve yollarda çalışmalar yapmaya başladı. Sarıkamış ilçesinde soğuk hava nedeniyle birçok binanın çatısında buz sarkıtları oluştu. Yol kenarlarında bulunan çeşmeler ise buzla kaplandı. 

sarıkamış

Havanın soğukluğu ve çeşmelerin buzla kaplanması nedeniyle hayvanlar için de yaşam zorlaşırken, esnaflar yaban hayatı için harekete geçti. Soğuk havalarda yaban kuşlarını unutmamak gerektiğini söyleyen esnaflar, hayvanlara aç kaldıkça buğday, arpa, bulgur vb birçok yiyeceği verdiklerini söylediler.