Sarıkamış’ta "Bu Toprakta İzin Var" temasıyla anma yürüyüşü
Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yılı nedeniyle düzenlenen anma programları kapsamında, Erzurum’dan gelen şehit yakınları ve gazilerle anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Program, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldü.
Etkinliğin kapsamı
Etkinlikler iki gün sürdü. Erzurum’dan katılan 27 şehit yakını ve gazi, Sarıkamış’ta düzenlenen anma ve farkındalık programlarına katıldı. Dondurucu soğuklara rağmen katılımcılar, birlik ve beraberlik duygusuyla yürüyüşte bir araya gelerek vatan uğruna can verenlerin hatırasını yaşattı.
Devlet ve askeri erkânın katılımı
Anma programına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Osman Akyıldız ile birlikte diğer askeri erkân katıldı. Devlet erkânı, şehit yakınları ve gazilerle omuz omuza yürüyerek Sarıkamış ruhunu yaşattı.
Açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, programa ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yılında ‘Bu Toprakta İzin Var’ temasıyla, Erzurum’daki şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikte Sarıkamış’ta tek yürek olduk. Vatan uğruna can veren kahramanlarımızın hatırasını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmak ve millî hafızamızı diri tutmak için bu şanlı yürüyüşteydik. Erzurum olarak 27 şehit yakınımız ve gazimizle iki gün boyunca Sarıkamış’ta farkındalık ve destek noktasında birlikte olduk. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun."
Anma programı, katılımcıların birlik, vefa ve dualarla tamamlanan yürüyüşüyle son buldu; atılan her adım, bu toprakların hangi bedellerle vatan kılındığını yeniden hatırlattı.
SARIKAMIŞ HAREKÂTI’NIN 111. YILI DOLAYISIYLA “BU TOPRAKTA İZİN VAR” TEMASIYLA DÜZENLENEN ANMA PROGRAMLARI KAPSAMINDA, ERZURUM’DAN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİN KATILIMIYLA SARIKAMIŞ’TA ANLAMLI BİR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.