Sarıgöl'de örtüaltı Sultaniye hasadı kasım ortasında da sürüyor; üreticiler fiyatlardan şikayetçi

Sarıgöl Ovası'nda kasım ortasında örtüaltı çekirdeksiz Sultaniye hasadı devam ediyor; üreticiler düşük fiyatlar ve yüksek girdi maliyetlerinden yakınıyor.

Yayın Tarihi: 16.11.2025 10:33
Güncelleme Tarihi: 16.11.2025 10:33

Sarıgöl'de örtüaltı Sultaniye hasadı kasım ortasında da sürüyor; üreticiler fiyatlardan şikayetçi

Sarıgöl'de örtüaltı üzüm hasadı aralıksız sürüyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde örtüaltı üzüm kesim çalışmaları, kasım ayının ortalarına gelinmesine rağmen devam ediyor. Üzümün başkenti olarak bilinen Sarıgöl Ovası'nda 2025 yılı çekirdeksiz Sultaniye bağlarında hasat yoğun şekilde yürütülüyor.

Hasat ve örtü toplama çalışmaları

Kesimi tamamlanan bağlarda, hasarın önlenmesi ve sonraki sezon hazırlıkları kapsamında koruyucu örtüler toplanmaya başlandı. Çalışmalar hem işçilik hem de zaman açısından yoğun bir tempoda ilerliyor.

Üreticinin gelir endişesi: Fiyatlar yetersiz

Sarıgöl Ovası'nda üreticiler, bu yılki fiyatların kendilerini memnun etmediğini belirtiyor. Bölgedeki üretim sahası 113 bin dekarlık alana yayılıyor ve burada dokuz farklı üzüm çeşidi yetiştiriliyor. Buna karşın üreticiler, yüksek girdi maliyetleri ile düşük satış fiyatlarının ekonomik baskı yarattığını ifade ediyor.

Üreticilerin verdiği bilgilere göre iç piyasada yaş üzüm fiyatları kilo başına 20-25 lira, ihracata ayrılan üzümlerin fiyatı 25-30 lira bandında, çıkma üzüm ise kilo başına yaklaşık 17 lira seviyesinde seyrediyor. Bu fiyatlar, üretim maliyetleriyle karşılaştırıldığında üreticilerin gelir beklentilerini karşılamıyor.

Hasat devam ederken üreticiler, hem maliyet baskısının hem de piyasa fiyatlarının takipçisi olmaya devam ediyor. Sarıgöl'deki bu gelişmeler, bölge üzüm üretiminin ekonomik sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor.

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE YAŞ ÜZÜM KESİM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR. ÜZÜMÜN BAŞKENTİ OLARAK...

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE YAŞ ÜZÜM KESİM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR. ÜZÜMÜN BAŞKENTİ OLARAK BİLİNEN SARIGÖL OVASI’NDA KASIM AYININ ORTALARINA GELİNMESİNE RAĞMEN ÖRTÜALTI ÜZÜMLERİNİN KESİMİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE YAŞ ÜZÜM KESİM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR. ÜZÜMÜN BAŞKENTİ OLARAK...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.