Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Sakız koyununun üçüz sürprizi
Çimentepe Mahallesi'nde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üretici Süleyman Akca, babasından devraldığı gelenekle sürdürdüğü yetiştiricilikte beklenmedik bir durumla karşılaştı. Genellikle ikiz yavru veren Sakız ırkı koyunlarından birinin üçüz doğurması, çiftlikte hem sürpriz hem de sevinç yarattı.
anne sütü yetmeyince biberonla destek:
Doğan üç kuzunun tamamını emziren annenin sütü üç yavruya yetmediği için Akca ek beslemeye başladı. Yaklaşık bir aydır kuzular biberonla besleniyor; biberonu gördüklerinde koşarak gelen ve karnını doyurduktan sonra sürüye katılan kuzular, süt sonrası da bakıcılarının peşinden ayrılmıyor.
günlük bakım ve aile geleneği:
Süleyman Akca, koyun beslemenin ailesinden gelen bir tutku olduğunu ve yıllardır Sakız ırkı yetiştirdiğini aktardı. Bu yılki üçüz doğumun nadir olduğunu belirten Akca, kuzuların sağlıklı gelişimi için biberonla beslemenin devam ettiğini ve çevreden büyük ilgi gördüklerini söyledi.
MANİSA'NIN SARIGÖL İLÇESİNDE ÜRETİCİ SÜLEYMAN AKCA, GENELLİKLE İKİZ DOĞUM YAPMASIYLA BİLİNEN SAKIZ IRKI KOYUNUN ÜÇÜZ YAVRULAMASIYLA SÜRPRİZ YAŞADI. ANNELERİNİN SÜTÜNÜN YETMEMESİ ÜZERİNE EK BESLEME YÖNTEMİNE BAŞVURAN AKCA, BİR AYDIR KUZULARI BİBERONLA BESLİYOR.