Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Saray Sarması Yapmak İsteyenler Buraya! Saray Sarması Nasıl Yapılır? Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Bir Tatlı Tarifi

Hindistan cevizi, krem şanti ve kakaolu muhallebi ile yapılan saray sarması tatlısının malzeme listesi ve yapılış aşamaları anlatılıyor. Bu tatlıyı evde kolayca yapabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 08.12.2023 20:18
Güncelleme Tarihi: 08.12.2023 20:18

Saray Sarması Yapmak İsteyenler Buraya! Saray Sarması Nasıl Yapılır? Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Bir Tatlı Tarifi

Saray Sarması Nasıl Yapılır?

Saray sarması, hindistan cevizi/Petibör bisküvi, krem şanti ve kakaolu muhallebi ile yapılan nefis bir tatlıdır. Bu tatlıyı yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

Saray Sarması Yapmak İsteyenler Buraya! Saray Sarması Nasıl Yapılır? Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Bir Tatlı Tarifi

Saray Sarması Malzemeleri

  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Kakaolu Muhallebi İçin;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için;
  • Toz antep fıstığı
  • Kırmızı meyveler

Kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml

Saray Sarması Yapmak İsteyenler Buraya! Saray Sarması Nasıl Yapılır? Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Bir Tatlı Tarifi

Saray Sarması Yapılışı

  1. Tatlımızın kakaolu muhallebisini yapmak için ilk olarak süt, şeker, un ve kakao ile bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Eğer tatlımızı sade yapmak istiyorsak, 2 yemek kaşığı kakao yerine 2 yemek kaşığı un kullanabiliriz.
  2. Muhallebimiz göz göz olunca içine tereyağı ve vanilya ekleyip ocağı kapatalım ve tereyağı eriyene kadar karıştıralım. Kıvamı koyulaşan muhallebimiz hazır.
  3. Bir fırın tepsisinin üzerini streç film ile kaplayalım ve hindistan cevizini (dilerseniz petibör bisküvileri rondodan geçeripde kullanabilirsiniz ) eşit şekilde serpelim. Elimizle hafifçe bastırarak düzeltelim.
  4. Hazırladığımız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine döküp yayalım. Muhallebinin her yeri düzgün olsun diye spatula veya pasta bıçağı ile düzeltelim.
  5. Tatlımızı muhallebi soğuyana kadar oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletelim.
  6. Tatlımız beklerken krem şantisini yapalım. Bir kapta krem şanti ve soğuk sütü çırpıp kıvam almasını sağlayalım.
  7. Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi sürüp yayalım. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, muhallebinin iyice soğumuş olmasıdır. Yoksa krem şanti erir.
  8. Tatlımızı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  9. Dinlenen tatlımızı 12 eşit parçaya bölüp keselim. Porsiyonladığınız tatlıların içerisine muz  koyup da sarabilirsiniz.
  10. Streç filmi kullanarak her parçayı hafifçe kaldırıp rulo yapalım. Tüm parçaları bu şekilde sarıp servis tabağına dizelim.
  11. Tatlımızın üzerini toz antep fıstığı ve kırmızı meyveler ile süsleyelim. İsteğinize göre başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Saray sarması tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.

    Saray Sarması Yapmak İsteyenler Buraya! Saray Sarması Nasıl Yapılır? Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Bir Tatlı Tarifi