Saray Sarması Nasıl Yapılır?
Saray sarması, hindistan cevizi/Petibör bisküvi, krem şanti ve kakaolu muhallebi ile yapılan nefis bir tatlıdır. Bu tatlıyı yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
Saray Sarması Malzemeleri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Kakaolu Muhallebi İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Üzeri için;
- Toz antep fıstığı
- Kırmızı meyveler
Kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml
Saray Sarması Yapılışı
- Tatlımızın kakaolu muhallebisini yapmak için ilk olarak süt, şeker, un ve kakao ile bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Eğer tatlımızı sade yapmak istiyorsak, 2 yemek kaşığı kakao yerine 2 yemek kaşığı un kullanabiliriz.
- Muhallebimiz göz göz olunca içine tereyağı ve vanilya ekleyip ocağı kapatalım ve tereyağı eriyene kadar karıştıralım. Kıvamı koyulaşan muhallebimiz hazır.
- Bir fırın tepsisinin üzerini streç film ile kaplayalım ve hindistan cevizini (dilerseniz petibör bisküvileri rondodan geçeripde kullanabilirsiniz ) eşit şekilde serpelim. Elimizle hafifçe bastırarak düzeltelim.
- Hazırladığımız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine döküp yayalım. Muhallebinin her yeri düzgün olsun diye spatula veya pasta bıçağı ile düzeltelim.
- Tatlımızı muhallebi soğuyana kadar oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletelim.
- Tatlımız beklerken krem şantisini yapalım. Bir kapta krem şanti ve soğuk sütü çırpıp kıvam almasını sağlayalım.
- Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi sürüp yayalım. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, muhallebinin iyice soğumuş olmasıdır. Yoksa krem şanti erir.
- Tatlımızı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı 12 eşit parçaya bölüp keselim. Porsiyonladığınız tatlıların içerisine muz koyup da sarabilirsiniz.
- Streç filmi kullanarak her parçayı hafifçe kaldırıp rulo yapalım. Tüm parçaları bu şekilde sarıp servis tabağına dizelim.
- Tatlımızın üzerini toz antep fıstığı ve kırmızı meyveler ile süsleyelim. İsteğinize göre başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Saray sarması tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.