operasyonun ayrıntıları:
Saray Dev Hastanesi’nde ilk kez iki hastaya total diz protezi ameliyatı yapıldı. Operasyonları gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Ali Filiz tarafından, girişimler spinal anestezi altında tamamlandı. Yapılan açıklamada ameliyatların, hastane bünyesindeki ekiplerin koordineli çalışmasıyla sorunsuz şekilde gerçekleştirildiği vurgulandı.
Operasyon sırasında hasar görmüş eklem yüzeyleri çıkarılarak yerine yapay eklem parçaları yerleştirildi. Müdahale, ameliyathane düzeni, anestezi yönetimi ve ortopedi cerrahisinin eşgüdümüyle sürdürüldü.
hangi hastalara uygulanıyor:
Total diz protezi uygulaması, özellikle ileri derecede diz kireçlenmesi, eklem yüzeylerinde belirgin hasar, şiddetli ağrı ve hareket kısıtlılığı olan, ilaç ve fizik tedavi gibi cerrahi dışı yaklaşımlardan yeterli fayda görmeyen hastalar için öneriliyor. Amaç, hastaların ağrı düzeyini azaltmak ve diz fonksiyonlarını geri kazandırarak günlük yaşam aktivitelerini kolaylaştırmaktır.
ameliyat sonrası bakım ve kapasite hedefleri:
Operasyonun ardından hastalara durumlarına uygun fizik tedavi ve rehabilitasyon programları uygulanarak hareket kabiliyeti ve fonksiyonların geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Çağatay Onar, bu girişimin nitelikli cerrahi hizmetlere erişimi güçlendirme ve özellikli operasyonların yaygınlaştırılması açısından önem taşıdığını belirtti.
İl Sağlık Müdürlüğü, farklı branşlarda sunulan hizmetlerin kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor; Saray Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen bu ilk ameliyatlar, yerel sağlık hizmetlerinde ileri adımlar olarak değerlendiriliyor.
SARAY DEVLET HASTANESİ'NDE İLK KEZ İKİ HASTAYA TOTAL DİZ PROTEZİ AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ