Sapanca Gölü'nde seviyedeki çöküş yağışları dengelemiyor

Sakarya'da iki gündür süren sağanaklar sonrası Sapanca Gölü su seviyesi 29.56 metreye geriledi; vatandaşlar yağışın tek başına yetmediğini söylüyor.

Yayın Tarihi: 23.09.2026 14:19
Güncelleme Tarihi: 23.09.2026 14:19

Sapanca Gölü'nde seviyedeki çöküş yağışları dengelemiyor

Sapanca Gölü'nde seviyedeki çöküş yağışları dengelemiyor

Sakarya'da iki gündür aralıklarla devam eden sağanak yağışlara rağmen bölgenin önemli tatlı su kaynaklarından Sapanca Gölü'nde su seviyesi 29.56 metre olarak ölçüldü. Sonbaharın gelmesiyle birlikte artan yağışlar göle kısmi katkı sağlasa da kıyı şeridindeki çekilme devam ediyor.

Son ölçümler ve seviye değişimi:

Temmuz ayında kaydedilen 29.99 metrelik seviyeye kıyasla güncel ölçüm 29.56 metre olarak belirlendi. Bu fark, yağan yağmurlara karşın göldeki çekilmenin belirginliğini koruduğunu gösteriyor; kıyılarda daha önce suyla kaplı olan alanlar artık açıkta kalıyor.

Vatandaşların uyarısı:

Göl kenarına gezmeye gelen vatandaşlar, su seviyesinin yükselmesi için yalnızca yağışın yetmeyeceğini vurguluyor. Sinem İsabetli, göldeki artış için gereksiz su tüketiminin azaltılmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Ben bu havaları çok seviyorum, buraya da gezmeye geldim. Burası da çok sakin. Sonbahara girdik zaten, kış yaklaşıyor. Yağışlarda çoğaldı ama sonuçta önemli olan su seviyesinin yükselmesi değil, tüketimini azaltmak. Gereksiz tüketimi azaltabiliriz. Umarım göl seviyesinde artış olur. Biz buraları artık böyle görmek istemiyoruz. Arkamdaki yer tamamen su ile doluydu, artık değil. Özetle yağışlar çoğaldı ama sonuçta bizim su tüketimini azaltmamız gerekiyor su seviyesinin iyileşmesi için. Umarım yakın zamanda buna bir çözüm gelir ve eski burası eski güzelliğine kavuşur burası"

Vatandaşlar genel olarak, su seviyesinin iyileşmesi için yağışların tek başına yeterli olmadığını ve bilinçli su tüketimi'nin önemli olduğunu belirtiyor.

SAPANCA GÖLÜ'NDEKİ SU SEVİYESİ 29.56 OLARAK ÖLÇÜLDÜ

SAPANCA GÖLÜ'NDEKİ SU SEVİYESİ 29.56 OLARAK ÖLÇÜLDÜ

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.