Sapanca gölü'nde anma turnuvası düzenlendi
Uzuntarla Adige Kültür Derneği Gençlik Komitesi tarafından düzenlenen voleybol turnuvası, 12 takımın katılımıyla gerçekleştirildi. Organizasyon, 8 Ağustos 2025'te Sapanca Gölü'nde yapılan temizlik çalışması sırasında hayatını kaybeden 31 yaşındaki dalgıç Melikcan Yenişen anısına gerçekleştirildi ve gençleri bir araya getirerek hem sportif rekabeti hem de dayanışmayı öne çıkardı.
organizasyonun hedefleri ve katılım:
Turnuvayı düzenleyen Gençlik Komitesi Başkanı Orçun Aksoy, etkinliğin ikincisinin bu yıl daha geniş katılımla yapıldığını belirtti. İlk eleme maçlarının tamamlandığı organizasyonda amaçlarının özellikle yakın çevre ve köy gençlerini bir araya getirmek olduğunu söyleyen Aksoy, turnuvanın geleneksel hale getirilmesini ve gelecek yıllarda panayır havasında daha fazla katılımcıyla düzenlenmesini hedeflediklerini vurguladı.
Gençlerin kıyasıya mücadele ettiği maçlar, hem sportif performansı hem de Melikcan Yenişen'in anısını yaşatma niyetini birlikte taşıdı. Organizasyon süresince seyirciler ve takımlar arasındaki dayanışma dikkat çekti; komite, maç düzeni ve güvenlik önlemlerine özel önem verdiğini açıkladı.
aile mesajı ve toplum desteği:
Uzuntarla Adige Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Yenişen, turnuvanın geçen yıl da oğlunun anısına başladığını hatırlatarak Gençlik Komisyonu'na teşekkür etti. Sedat Yenişen, organizasyonun devam ettirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek katılan takımlara ve seyircilere başarı dileklerini iletti.
Turnuva, gençlerin sosyal bağlarını güçlendirme ve bir kaybın ardından toplumu bir arada tutma rolünü üstlendi. Organizasyon yetkilileri ve aile, anma etkinliklerinin önümüzdeki yıllarda da sürdürülerek Melikcan Yenişen'in anısının canlı tutulmasını hedefliyor.
Etkinlik sonunda kazanan takım ve maç detayları ile ilgili bilgiler komite tarafından ilerleyen günlerde paylaşılacağı bildirildi; organizasyon, yerel gençlik faaliyetlerinin canlı tutulması ve dayanışmanın güçlendirilmesi açısından örnek olarak değerlendirildi.
12 TAKIMIN MÜCADELE ETTİĞİ TURNUVADA GENÇLER HEM KIYASIYA MÜCADELE ETTİ HEM DE MELİKCAN YENİŞEN’İN ANISINI YAŞATTI.