Şanlıurfa Merkezli Terör Operasyonunda 12 Şüpheli Gözaltına Alındı

Şanlıurfa merkezli operasyonda DEAŞ ve PKK-KCK/YPG'ye yönelik 12 şüpheli gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 17.12.2024 17:25
Güncelleme Tarihi: 17.12.2024 17:25

Şanlıurfa Merkezli Terör Operasyonunda 12 Şüpheli Gözaltına Alındı

Şanlıurfa Merkezli Terör Operasyonu

Şanlıurfa merkezli olarak düzenlenen büyük kapsamlı bir terör operasyonunda, 12 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, terör örgütleri DEAŞ ve PKK-KCK/PYD-YPG'ye yönelik olarak gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ve MİT Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı TEM ile İstihbarat şube müdürlüklerinden oluşan ekipler, hedef belirleme çalışmalarına başladı.

Operasyon kapsamında, 7 şüpheli DEAŞ içerisinde geçmişte faaliyet gösterdiği belirlenirken, 5 kişi ise PKK-KCK/PYD-YPG terör örgütüne finansman sağladıkları tespit edildi. Şanlıurfa, Gaziantep, İstanbul ve Kırşehir'de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar sonucunda bu kişiler yakalandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı