Şanlıurfa Doğa Tutkunları Zore Kanyonu'nda 12 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi
Şanlıurfa'dan bir grup doğasever, Batman'ın Sason ile Diyarbakır'ın Kulp ilçeleri arasındaki Zore Kanyonunda yürüyüş yaptı. Etkinlik, Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü organizasyonuyla gerçekleştirildi.
Yürüyüş detayları
Organizasyon kapsamında gelen 50 doğasever, kanyonun doğal dokusunu ve bitki örtüsünü keşfederek yaklaşık 12 kilometrelik bir parkur katetti. Katılımcılar, zengin coğrafi yapının sunduğu manzara ve temiz hava eşliğinde yürüyüşü tamamladı.
Katılımcı değerlendirmeleri ve hedefler
Kulüp yöneticilerinden Ayhan Taş, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada kanyonun bölgenin en dikkat çekici doğal güzelliklerinden biri olduğunu vurguladı: "Kanyonun doğal yapısı, bitki örtüsü ve havası harika. Burada yürüyüş yapmak bizim için çok değerli bir deneyim oldu. Bölgenin tanıtımı ve aynı zamanda korunması çok şey kazandırır."
Etkinliğe katılan Sümeyye Karakaş ise Şanlıurfa'dan kanyonun güzelliğini görmek için geldiklerini belirterek, "Herkes hayran kaldı. Gerçekten doğa harikası bir yer." dedi ve kanyonun turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti.
Katılımcılar, etkinliğin hem yerel tanıtıma katkı sağladığını hem de doğal alanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturduğunu belirterek benzer organizasyonların önemine dikkat çekti.
Şanlıurfa'dan bir grup doğasever, Batman'ın Sason ile Diyarbakır'ın Kulp ilçeleri arasındaki Zore Kanyonu'nda yürüyüş yaptı.