Şanlıurfa'da TEKNOFEST coşkusu: robot sıra gecesinde çiğköfte yoğurdu

30 Eylül-4 Ekim'de Şanlıurfa'da düzenlenecek TEKNOFEST Güneydoğu öncesi, Selçuk Bayraktar'ın paylaştığı yapay zekâ destekli robot videosu viral oldu.

Yayın Tarihi: 22.09.2026 10:24
Güncelleme Tarihi: 22.09.2026 10:24

Şanlıurfa'da TEKNOFEST coşkusu: robot sıra gecesinde çiğköfte yoğurdu

TEKNOFEST hazırlıkları ve viral tanıtım:

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2026 etkinlik takviminde Şanlıurfa'yı ağırlamaya hazırlanıyor. Festival, 30 Eylül-4 Ekim tarihlerinde Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST Güneydoğu için geri sayım sürerken, organizasyonun tanıtımına ilişkin bir video kısa sürede dikkat çekti.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı klipte, geleneksel kültür ögeleriyle modern teknolojinin iç içe geçtiği sahneler yer aldı. Videoda bir insansı robot sıra gecesi ortamında çiğköfte yoğururken görülüyor; görüntülerin üzerine festival için özel uyarlanan "Urfalıyam Ezelden" türküsünün versiyonu da eşlik ediyor.

gelenek ve teknolojinin buluşması:

Paylaşılan içerik, yapımında yapay zekâ ve görsel teknolojilerin kullanıldığı bir tanıtım olarak sunuldu. Klip, kadim sıra gecesi ritüelinin sembolik ögelerini alıp, bunları yeni nesil bir anlatımla harmanlayarak geniş kitlelerin ilgisini çekti. Bu yaklaşım, hem yerel kültürün görünürlüğünü artırma hem de festivalin teknoloji odağını vurgulama amacı taşıyor.

etki ve hazırlıklar:

Video kısa sürede binlerce beğeni ve paylaşım aldı; bu ilgi, TEKNOFEST hazırlıklarının kentte hızlandığını gösteriyor. Organizasyon yetkilileri ve katılımcılar için geri sayım sürerken, tanıtım klibi festivalin hem yerel hem de ulusal düzeyde konuşulmasına katkı sağladı.

TEKNOFEST ROBOTU SIRA GECESİNDE ÇİĞKÖFTE YOĞURDU

TEKNOFEST ROBOTU SIRA GECESİNDE ÇİĞKÖFTE YOĞURDU

Yazar
EDİTÖR

Hatice Kılıç

Merhaba, ben Hatice Kılıç. 32 yaşındayım, İzmir'deyim. aksiyon.com.tr Teknoloji kategorisinde yazıyorum. Ben işin 'görünen' kısmından çok 'arka planı' ile ilgilenirim. Yapay zeka, 'startup' ekosistemi ve siber güvenlik odak alanlarım. İleri görüşlü ve analitik bir yazarım.