Şanlıurfa'da Süper Kupa talebi: Başkan Gülpınar'dan tam destek
TFF kararı, Özbek'in çağrısı ve Gülpınar'ın başvurusu
Türkiye Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Kupa finalinin 10 Ocak 2026 Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasına karar verdi. Bu kararın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, finalin Şanlıurfa'da oynanması yönünde bir öneride bulundu.
Özbek'in önerisi şehirde ilgi uyandırdı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar de öneriyi memnuniyetle karşıladı ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle iletişime geçerek organizasyonun Şanlıurfa'da düzenlenmesi talebini iletti.
Gülpınar'ın gerekçeleri ve çağrısı
Başkan Gülpınar, bu önerinin "sadece Şanlıurfa halkını değil, tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni de heyecanlandırdığını" söyledi. Şanlıurfa'nın Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran ve Halfeti gibi tarihi ve kültürel değerlerinin, Süper Kupa'ya farklı bir kimlik katacağını vurguladı.
Gülpınar, şehirde son yıllarda geliştirilen konaklama ve altyapı imkanlarının yanı sıra genç nüfusun futbola olan ilgisinin de final için olumlu bir ortam sağlayacağını belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na Turkcell Süper Kupa finalinin Şanlıurfa'da oynanması yönünde çağrıda bulundu.
Önceki deneyim
Hatırlatmak gerekirse, 2023 yılında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Şanlıurfa'da oynanan Süper Kupa karşılaşması, Fenerbahçe'nin 2. dakikada sahadan çekilmesinin ardından hakem Volkan Bayarslan tarafından tatil edilmişti. Bu gelişmenin ardından her iki kulübün yöneticileri de bir sonraki Süper Kupa'nın Şanlıurfa'da oynanması yönündeki açıklamalarıyla şehre destek vermişti.
Gülpınar, Şanlıurfa'nın bu büyük organizasyonu ağırlamaya hazır olduğunu ve kentin misafirperverliğinin Turkcell Süper Kupa'ya yakışacak bir atmosfer sunacağını ifade etti.
GÜLPINAR’DAN SÜPER KUPA ÇAĞRISI: ŞANLIURFA BU BÜYÜK ORGANİZASYONA HAZIR