Şanlıurfa'da iki baskında 10 milyon TL'lik kaçak tütün ve sigara ortaya çıkarıldı

Şanlıurfa'da iki ayrı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 10 milyon TL olan kaçak tütün, sigara ve elektronik cihazlar ele geçirildi; 2 şüpheli tutuklandı.

Yayın Tarihi: 28.09.2026 16:02
Güncelleme Tarihi: 28.09.2026 16:08

Şanlıurfa'da iki baskında 10 milyon TL'lik kaçak tütün ve sigara ortaya çıkarıldı

Şanlıurfa'da iki baskında 10 milyon TL'lik kaçak tütün ve sigara ortaya çıkarıldı

operasyonun ayrıntıları:

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürüttükleri çalışmada iki ayrı operasyon düzenledi. Ekipler, Şanlıurfa-Mardin kara yolu Dağyanı mevkiindeki bir iş yeri ve bir araçta arama yaptı.

Aramalarda, piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon TL olduğu değerlendirilen mala el konuldu. Ele geçirilen ürünler arasında 27 bin paket ısıtılmış tütün mamulü, 11 bin 250 paket gümrük kaçağı sigara, bin 350 elektronik sigara ve 18 gümrük kaçağı cep telefonu bulunuyor.

adli süreç ve değerlendirme:

Operasyonlarda yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Emniyetin açıklamasında ele geçirilen ürünlerin piyasaya sürülmesinin vergi kaybı ve haksız rekabete yol açtığı, bu tür operasyonların kaçakçılıkla mücadelede önemli olduğu vurgulandı.

Yetkililer, benzeri olayların önlenmesi için saha denetimlerinin ve istihbari çalışmaların süreceğini belirtiyor; ele geçen malzemelerin soruşturma kapsamında muhafaza altında tutulduğu bildirildi.

ŞANLIURFA'DA 10 MİLYON LİRA DEĞERİNDE KAÇAK TÜTÜN VE SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

ŞANLIURFA'DA 10 MİLYON LİRA DEĞERİNDE KAÇAK TÜTÜN VE SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.