Şanlıurfa'da Güvenlik Güçleri İkna Çalışmaları ile Kadın Terörist Teslim Oldu

Şanlıurfa'da PKK/PYD/YPG terör örgütü üyesi bir kadın terörist, güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu teslim oldu.

Yayın Tarihi: 17.12.2024 13:11
Güncelleme Tarihi: 17.12.2024 13:11

Şanlıurfa'da Güvenlik Güçleri İkna Çalışmaları ile Kadın Terörist Teslim Oldu

Şanlıurfa'da Kadın Teröristin Teslim Olması

Şanlıurfa'da, terör örgütü PKK/PYD/YPG içerisinde sözde sorumlu olarak görev yapan ve örgütün suikastçıları arasında bulunan bir kadın terörist, güvenlik güçlerinin yürüttüğü ikna çalışmaları sonucunda teslim olmuştur.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, PYD/YPG'nin Suriye'deki kontrolünü kaybetmesiyle birlikte terör örgütü içinde bir çözülme süreci hızlanmıştır. Bu bağlamda, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, 2008 yılında terör örgütüne katılan G.Y., 2010 yılında Suriye üzerinden Irak'ın kırsal kadrosuna geçiş yapmıştır. Uzun yıllar boyunca örgütte sözde sorumlu sıfatı ile görev yapmıştır.

Sonunda, G.Y. ikna edilerek teslim olmuştur. Güvenlik güçlerinin tespitlerine göre, bu kadın terörist, Irak'tan Suriye'ye transfer edilerek, yerel halkın zorla terör örgütüne katılmasını sağlamıştır ve örgütün suikastçıları arasında yer aldığı belirlenmiştir.

Şanlıurfa'da, terör örgütü PKK/PYD/YPG'de sözde sorumlu olarak yer alan ve örgütün suikastçıları...

Şanlıurfa'da, terör örgütü PKK/PYD/YPG'de sözde sorumlu olarak yer alan ve örgütün suikastçıları arasında bulunan kadın terörist, güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu teslim oldu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı