Şanlıurfa Bozova'da tüp patlaması: 3 ölü, 5 yaralı

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde ısınma amaçlı tüp patlaması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı; yaralılardan ikisinin durumu ağır.

Yayın Tarihi: 10.01.2026 21:27
Güncelleme Tarihi: 10.01.2026 21:27

Şanlıurfa Bozova'da tüp patlaması: 3 ölü, 5 yaralı

Bozova'da evde tüp patlaması: 3 yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde akşam saatlerinde bir konutta meydana gelen tüp patlaması, can kaybına ve çok sayıda yaralanmaya yol açtı. Olay Yavuz Selim Mahallesi'nde gerçekleşti.

Olayın gelişimi

İddiaya göre, ısınma amaçlı kullanılan tüpün patlaması sonucu evde yangın çıktı. Çevre sakinlerinin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, UMKE ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk kontrollerinde, Zeynep Şeyho ile torunları Elif Şeyho (11) ve Arif Şeyho adlı bebeğin hayatını kaybettiği tespit edildi.

Olayda yaralanan Berfin (11), Muhammed (10), Veyso (10), Mehmet ve Ramazan Şeyho (36), Bozova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneden yapılan açıklamada yaralılardan iki kişinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Yaşamını yitirenlerin cenazeleri morga kaldırıldı.

Valilik açıklaması ve soruşturma

Şanlıurfa Valiliği olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde Bozova ilçemizde Suriye uyruklu bir ailenin ikamet ettiği konutta ilk belirlemelere göre ısınma amaçlı kullanılan tüpün patlaması sonucunda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştır. Yaralılardan 2’sinin hayati tehlikesi bulunmaktadır. Hastanede tedavileri devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Olayla ilgili olarak yetkililer tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Önemli not: Haber metnindeki kişi isimleri, konum ve müdahale bilgileri ilgili kaynaklardan aktarıldığı şekilde korunmuştur.

ŞANLIURFA'DA TÜP PATLADI: 3 ÖLÜ, 5 YARALI

ŞANLIURFA'DA TÜP PATLADI: 3 ÖLÜ, 5 YARALI

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.