Çalışmanın amacı ve kapsamı:
Sivas’ta uzun süredir yol kenarları ve iş yeri önlerinde atıl durumda bekleyen araçlar, görüntü kirliliğini azaltmak ve ulaşım alanlarını rahatlatmak amacıyla kaldırılıyor. İşlemler Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil ile İl Emniyet Müdürlüğü arasındaki iş birliği sonucu Yeni Ata Sanayi ve 4 Eylül Sanayi Siteleri’nde başlatıldı. Uygulama, bölgedeki düzeni sağlama ve esnafın çalışma alanlarını genişletme hedefi taşıyor.
Uygulama ve işlem süreci:
Çalışmalar kapsamında yol kenarlarında ve iş yerlerinin önlerinde atıl olarak bekleyen, kullanılmayan veya sahibi tespit edilemeyen araçlar tespit ediliyor. Bu araçlar için gerekli inceleme ve araştırma yapıldıktan sonra mevzuata uygun olarak işlem uygulanıyor ve trafik polislerinin gözetiminde çekici yardımıyla araçlar bulundukları yerlerden kaldırılıyor. Sürecin yasal çerçevede yürütülmesine özellikle dikkat ediliyor.
Beklenen etkiler ve esnafın görüşü:
Hakan Demirgil çalışmanın hedeflerini, "görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması, ulaşım alanlarının rahatlatılması, trafikte yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve sanayi sitelerinin daha düzenli bir görünüme kavuşturulması" şeklinde özetliyor. Uygulama, esnafın mağaza önü kullanımlarını kolaylaştırarak ticari faaliyetlerin daha düzenli yürütülmesine katkı sağlayacak. Ayrıca araçların kaldırılması, ulaşım ve acil müdahale erişimini iyileştirerek güvenlik açısından da olumlu etkiler yaratması bekleniyor.
Demirgil, çalışmaya destek veren Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı başta olmak üzere emeği geçenlere ve duyarlı esnafa teşekkür etti. Uygulamanın devamında benzer düzenlemelerin genişletilmesi ve sanayi bölgelerinin daha modern, düzenli ve güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
SİVAS'TA SANAYİ SİTELERİNDE UZUN SÜREDİR YOL KENARLARI VE İŞ YERLERİNİN ÖNLERİNDE BEKLETİLEN ATIL ARAÇLAR, GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ VE ULAŞIM ALANLARININ RAHATLATILMASI AMACIYLA KALDIRILIYOR.