Bist 100
10.173,42 1%
DOLAR
32,3 0,07%
EURO
35,02 -0,03%
ALTIN
2.437,82 0,15%

Samsung Galaxy S23 serisindeki dokunmatik problemin çözümünü açıkladı

Samsung’un Galaxy S23 serisine yönelik One UI 6.1 güncellemesi sonrasında, bir grup kullanıcı dokunmatik ekranla ilgili sorunlar bildirmeye başladı. Samsung, bu soruna geçici bir çözüm sunduğunu duyurdu.

Yayın Tarihi: 06.04.2024 14:46
Güncelleme Tarihi: 06.04.2024 14:46

Samsung Galaxy S23 serisindeki dokunmatik problemin çözümünü açıkladı

Son zamanlarda Samsung, Galaxy S23 serisinin One UI 6.1 sürümünü kullanıma sundu. Bu güncelleme sonrasında, pek çok kullanıcı dokunmatik ekranla ilgili zorluklar yaşadıklarını rapor etti. Kullanıcı yorumlarına göre, dokunmatik ekran bazen dokunuşlara yanıt vermiyor ve kullanıcılar, istedikleri işlevi gerçekleştirebilmek için ekrana defalarca dokunmak zorunda kalıyorlar.

samsung

SAMSUNG'DAN DOKUNMATİĞK EKRAN SORUNUNA CEVAP

Samsung, yakın zamanda yaşanan dokunmatik ekran sorunlarını doğruladı. Şirketin belirttiğine göre, bu sorun Google uygulamasının Keşfet özelliği ile ilişkili ve ana ekranın sol kısmında meydana geliyor. Google’ın bu durumun bilincinde olduğu ve bir çözüm üzerinde çalıştığı bildirildi. Samsung, sorun giderilene dek kullanıcılarına bir geçici çözüm önerisinde bulundu.

Samsung tarafından önerilen geçici çözüm, kullanıcıların Google uygulamasındaki verileri silmelerini ve sonrasında telefonlarını yeniden başlatmalarını içeriyor. Bu adımlar tamamlandığında, dokunmatik ekranın her dokunuşu düzgün bir şekilde kaydetmesi bekleniyor. Google uygulaması verilerini sıfırlamak için, Ayarlar menüsünden Uygulamalar bölümüne gidin, Google’ı seçin, Depolama seçeneğine tıklayın ve Verileri Temizle seçeneğine basın. Bu işlemi yaptıktan sonra, Google hesabınıza yeniden giriş yapmanız gerekebilir. Google, uygulamaya gelecek bir güncelleme ile bu sorunu çözeceğini belirtti ve kullanıcıların Play Store üzerinden otomatik güncellemeleri aktif hale getirmelerini tavsiye etti.