Samsun İlkadım Belediyesi Hizmet Binasında Tüm Personelle Yangın Tatbikatı

İlkadım Belediyesi hizmet binasında, Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin koordinasyonunda tüm personelin katıldığı yangın tatbikatı ve eğitimi yapıldı.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 13:20
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 13:27

Samsun İlkadım Belediyesi Hizmet Binasında Tüm Personelle Yangın Tatbikatı

Samsun İlkadım Belediyesi Hizmet Binasında Yangın Tatbikatı

İtfaiye ekiplerinin koordinasyonunda tahliye, müdahale ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi

Samsun’un İlkadım Belediyesi Hizmet Binası’nda tüm personelin katılımıyla yangın tatbikatı ve eğitimi düzenlendi. Tatbikat, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin koordinasyonu ve denetiminde yapıldı.

Senaryo gereği binada yangın alarmı çalındı ve personel kısa sürede bina dışına tahliye edildi. Tatbikat sırasında senaryoya göre bayılan bir personel sedye ile taşınarak bina dışına çıkarıldı ve güvenli alana sevk edildi.

Belediye avlusunda toplanan personele itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürme araçları ve cihazları hakkında uygulamalı eğitim verildi. Eğitim sonrasında bina bahçesinde çıkan ufak bir yangına belediye çalışanları, öğrendikleri bilgiler doğrultusunda ve kullanılan söndürme cihazları ile müdahale ederek yangını söndürdü.

İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Soylu tatbikatın uygulama açısından olumlu geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür tatbikatları zaman zaman çeşitli kurum ve kuruluşlarda olmakta. Bugün de belediyemizde bu yangın tatbikatını icra ettiler. Personelimizin bu noktada bilgileri olmakla birlikte tazelemelerinde de fayda görüyoruz. O açıdan bizim için de güzel bir uygulama oldu. Allah, bu tür afetlerden tüm memleketimizi, kurumlarımızı korusun. Bu tür durumlarla karşılaşıldığı zaman da ne yapılması gerekiyor konusunda hazırlıklı olmamız lazım. Bugünkü tatbikatta da yetkililer bizlere çok önemli bilgiler verdiler. Neler yapılacağı biliniyor ancak bu tür bilgilerin tekrarında fayda var. Bazı bilgilerin tazelenmesi ve uygulanması noktasında güzel bir tatbikat gerçekleşti."

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Amir Yardımcısı Ercan Kabadayı ise eğitimlerin zorunluluğuna dikkat çekerek, "Bizler, İş Güvenliği Kanunu gereğince hem resmi kurumlar hem de özel iş yerlerinde yangın güvenliği eğitimleri veriyoruz. Bugün de İlkadım Belediyesi’nde bu faaliyetimizi gerçekleştirdik. İlk planda acil durum bina tahliyesi gerçekleştirdik. Personelimizi kısa sürede bina dışına tahliye ettik. Sonrasında yangın anında yapılması gerekenler ve yangın söndürme cihazlarıyla ilgili eğitim verdik. En sonunda da belediye personeliyle yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdik. Anlatırken bazı bilgiler öğrenilebiliyor ama uygulama olmazsa unutulabiliyor. Bu tatbikatlar kritik kurumlarda yılda 2, diğer kurumlarda ise yılda 1 kez zorunlu olarak yapılıyor. Bilgiler, tatbikat yapılmadığında unutuluyor. O nedenle her yıl bu eğitim ve tatbikatları hem kamu hem de özel kurumlarda çalışan personelin alması gerekiyor. Biz de bu kapsamda görev icra ettik. Katılan tüm personele şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından belediye personeli görev yerlerine geri döndü.

SAMSUN’UN İLKADIM BELEDİYESİ HİZMET BİNASI’NDA TÜM PERSONELİN KATILIMIYLA YANGIN TATBİKATI...

SAMSUN’UN İLKADIM BELEDİYESİ HİZMET BİNASI’NDA TÜM PERSONELİN KATILIMIYLA YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İLKADIM BELEDİYE BİNASI’NDA TÜM PERSONELİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN YANGIN TATBİKATI VE...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.