Samsun'da yılbaşı denetimlerinde sahte alkollü içki ele geçirildi
Yılbaşı tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesinde sahte alkollü içki operasyonu gerçekleştirdi.
Denetim ve ele geçirilen malzemeler
Operasyon kapsamında toplam 47 şişe sahte alkollü içki ile 40 litre etil alkol ele geçirildi. Bulunan malzemeler emniyet güçleri tarafından muhafaza altına alındı.
Gözaltı ve adli süreç
Olayla bağlantılı olarak 1 şüpheli yakalandı ve hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı. Soruşturmanın ayrıntıları yürütülen inceleme ile birlikte yetkili mercilerce açıklanacak.
Riskler ve kamu sağlığı
Sahte alkollü içkilerin sağlık açısından taşıdığı riskler ciddi olup, yılbaşı gibi yoğun tüketimin olduğu dönemlerde denetimlerin artırılması ve piyasada sahte ürünlerin tespit edilmesi kamu sağlığı açısından önem taşıyor. Tüketicilerin şüpheli ürünlerden kaçınması ve yetkililere bildirimde bulunması önerilir.
SAMSUN’DA YILBAŞI TEDBİRLERİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN DENETİMLERDE SAHTE ALKOLLÜ İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ.