Samsun'da suça sürüklenen çocuklara floor curling eğitimi veriliyor
RECEP BİLEK - Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, suça sürüklenen çocuklara yönelik alternatif spor programı kapsamında floor curling eğitimi başlatıldı.
Eğitimin kapsamı ve uygulama
Program çerçevesinde 10 çocuk, İlkadım Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde görevli antrenörler eşliğinde, İlkadım Okçuluk Salonunda oluşturulan alanda floor curling eğitimi alıyor. Floor curling, curling sporunun alt branşı olup buzlu veya düz kapalı alanlarda oynanabiliyor; oyuncular küçük diskleri hedefe doğru iterken yönünü kontrol ediyor.
İşbirliği, yönlendirme ve sonuç odaklı takip
İlkadım Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Dalı Eğitim Koordinatörü Celalettin Kapcak, AA muhabirine şu bilgileri verdi: "Samsun Denetim Serbestlik Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde 4 yıldır çalışma sürdürdük. Denetimli serbestlik kapsamındaki bireyleri ilgi, istek ve kabiliyetleri doğrultusunda spora yönlendiriyoruz."
Kapcak ayrıca bu yıl 16 gencin farklı branşlara, 12 gencin ise Bakanlık tarafından koordine edilen kamplara gönderildiğini belirtti. Her yıl farklı branşlarda eğitim verdiklerini ve bu yıl floor curling'e yer verdiklerini söyledi.
Hedef: Buz sporlarında takım kurmak
Kapcak, geçen yıl hokey takımı kurduklarını hatırlatarak, hedeflerinin 2026 yılında curling turnuvasına hazırlık yapmak ve denetimli serbestlik kapsamındaki bireylerden buz sporlarında bir takım oluşturmak olduğunu vurguladı. Sürecin hassasiyet gerektirdiğini, psikologlar ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile koordinasyonun yoğun olduğunu ifade etti.
Amaç: Gençleri spor yoluyla suça sürüklenmelerinden uzaklaştırmak ve yeteneklerine uygun branşlarda sürekli takiple gelişimlerini sağlamak.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, suça sürüklenen çocukların alternatif sporlara yönlendirilmesi için program yürütülüyor. Bu kapsamda, Samsun'da suça sürüklenen 10 çocuğa curling sporunun alt branşı olan floor curlingle ilgili eğitim veriliyor.