Samsun’da sahte polis tehdidi: yabancı uyruklu kadının 1 milyon 500 bin lirası ele geçirildi

Samsun Atakum'da kendilerini polis diye tanıtıp M.İ.'yi 1 milyon 500 bin lira değerinde altın ve nakitle dolandıran şüpheli M.C., Çorum'da yakalandı.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 14:46
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 14:46

Samsun’da sahte polis tehdidi: yabancı uyruklu kadının 1 milyon 500 bin lirası ele geçirildi

Samsun’da sahte polis tehdidi: yabancı uyruklu kadının 1 milyon 500 bin lirası ele geçirildi

Atakum ilçesinde, telefonla kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin kurduğu tuzak sonucu 48 yaşındaki yabancı uyruklu M.İ. adlı kadın yaklaşık 1 milyon 500 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit para kaybetti. Olayın ardından emniyet birimleri harekete geçti.

olayın gelişimi:

Dolandırıcılar, mağdura kimlik bilgilerinin bir suç örgütü tarafından kullanıldığı iddiasıyla korku ve panik yaşattı ve yürütülen soruşturma bahanesiyle evdeki altın ile nakit paranın incelenmesi gerektiğini söyledi. Mağdur, evine gelen kişiye elden teslim ettiği ziynet eşyaları ve nakit ile mağdur edildi. Olay Atakum'da gerçekleşti ve mağdurun adı kaynaklarda M.İ. (48) olarak verildi.

operasyon ve adliyeye sevk:

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri takip sonrası para ve altınları teslim alan kişinin M.C. (25) olduğunu belirledi. Şüphelinin Çorum'da bulunduğu bilgisi üzerine Çorum İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli operasyon düzenlendi ve 1 milyon 500 bin lira değerindeki ziynet eşyaları ile nakit paranın tamamı ele geçirildi.

Ele geçirilen para ve altınlara mağdurun kullanımına sunulmak üzere el konuldu. Dolandırıcılık bürosundaki sorgulaması tamamlanan şüpheli M.C. bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

SAMSUN'DA TELEFONDA KENDİLERİNİ 'POLİS' OLARAK TANITARAK 48 YAŞINDAKİ KADINI YAKLAŞIK 1 MİLYON 500...

SAMSUN'DA TELEFONDA KENDİLERİNİ 'POLİS' OLARAK TANITARAK 48 YAŞINDAKİ KADINI YAKLAŞIK 1 MİLYON 500 BİN LİRA DOLANDIRAN M.C(25), ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.