DOLAR
43,02 -0,16%
EURO
50,47 0,29%
ALTIN
6.070,57 -1,76%
BITCOIN
3.859.405,79 -1,63%

Samsun'da karlı yolda drift ve kızak tehlikesi: Çocuklar son anda kurtuldu

Samsun İlkadım Kadifekale Mahallesi'nde drift atan araç ve yokuştan kayan çocukların tehlikeli anları, çevredekilerce kaydedildi ve paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 02.01.2026 11:39
Güncelleme Tarihi: 02.01.2026 11:59

Samsun'da karlı yolda drift ve kızak tehlikesi: Çocuklar son anda kurtuldu

Samsun'da karlı yolda drift ve kızak tehlikesi

Kar yağışının etkili olduğu Samsun'da, bazı sürücülerin ve sokakta oynayan çocukların davranışları güvenlik riski oluşturdu. Olay, İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesindeki pazar yerinde meydana geldi.

Olayın özeti

Bir sürücü, karlı ve kaygan yolda aracını drift yaptırdı. Sürücünün drift hareketi yaklaşık 1 dakika sürdü; bu sırada hem sürücünün kendisi hem de çevredeki diğer araçlar tehlikeye girdi. O anları cep telefonuyla kaydeden vatandaşlarla sürücü iletişime geçti ve videonun kendisine gönderilmesini istedi.

Çocukların bulunduğu riskli durum

Aynı mahallede birçok çocuk, ellerine geçirdikleri poşet ve tepsi gibi eşyalarla yokuşlardan kayarak kendi kızaklarını oluşturdu. Ara sokaklardan pazar yoluna kayan çocuklar, o anda seyir halinde olan araçların altında kalmaktan son anda kurtuldu. Birkaç tehlikeli kaymanın ardından çocuklar, yolun iki tarafında sırayla bekleyerek araç olmadığında kaymaya devam ettiler.

Değerlendirme ve güvenlik uyarıları

Kar, ulaşımı ve sokak kullanımlarını değiştirdi; bazı sürücüler araçlarının kontrolünü zorlayacak manevralar yaparken, sokakta oynayan çocuklar da araç trafiğiyle aynı alanı paylaştı. Bu tür koşullarda kontrol kaybı ve çarpışma riski artar. Drift gibi kontrollü olmayan manevralar, yayalar ve diğer araçlar için tehlike oluşturur; benzer şekilde toplu alanlarda kızakla kaymak da ciddi risk taşır.

Vatandaşların ve sürücülerin, özellikle yoğun pazar yolları gibi araç ve yaya trafiğinin iç içe olduğu bölgelerde daha dikkatli olması, çocukların ise trafiğe açık alanlarda kaymasına izin verilmemesi önerilir. Gece ve sabah saatlerinde oluşabilecek buzlanma da dikkate alınmalıdır.

Gözlem

Olay anları çevredeki vatandaşlar tarafından kayda alındı; kayıtların paylaşılmasıyla davranışların farkına varılması sağlanırken, benzer olayların önlenmesi için uyarı niteliği taşıdığı görüldü.

SAMSUN'DA BİR SÜRÜCÜ JİPİYLE KARLI YOL ÜZERİNDE DRİFT ATARKEN, YOKUŞTAN KAYAN ÇOCUKLAR İSE YOLDAN...

SAMSUN'DA BİR SÜRÜCÜ JİPİYLE KARLI YOL ÜZERİNDE DRİFT ATARKEN, YOKUŞTAN KAYAN ÇOCUKLAR İSE YOLDAN GEÇEN ARACIN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU.

SAMSUN'DA BİR SÜRÜCÜ JİPİYLE KARLI YOL ÜZERİNDE DRİFT ATARKEN, YOKUŞTAN KAYAN ÇOCUKLAR İSE YOLDAN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.