Samsun'da itfaiye ekiplerini zorlayan maymun itfaiye aracının altından çıkarıldı

Kıran ve Çatalarmut mahallelerinde görülen maymun, Kıran'da yakalanıp itfaiye istasyonuna götürüldü; aracın altına saklanan hayvan ekiplerce çıkarılarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Yayın Tarihi: 04.11.2026 09:54
Güncelleme Tarihi: 04.11.2026 09:54

Samsun'da itfaiye ekiplerini zorlayan maymun itfaiye aracının altından çıkarıldı

olayın gelişimi:

Samsun'un İlkadım ilçesinde, Kıran ve Çatalarmut mahallelerinden gelen ihbarların ardından harekete geçen ekipler, sokakta görülen maymunu Kıran Mahallesi'ndeki bir binada yakaladı. İlk müdahalenin ardından hayvan, daha güvenli koşullarda kontrol edilmek üzere itfaiye istasyonuna götürüldü.

itfaiye istasyonundaki polisaj ve zor anlar:

İtfaiye istasyonuna getirilen maymun, burada ekiplerin beklemediği bir davranış sergileyerek itfaiye aracının altına saklandı. Ekipler, hayvanın zarar görmemesi ve görev alanının güvenliğinin sağlanması için dikkatli bir müdahale yürüttü; bu süreçte ekipler zaman zaman zor anlar yaşadı ancak panik yaşanmadan operasyon tamamlandı.

teslim ve sonraki süreç:

Müdahalenin ardından maymun bulunduğu yerden çıkarılarak yeniden yakalandı ve kontrol altına alındı. Hayvan, koruma çalışmalarını yürütmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Olay, şehir içinde yabani hayvanlarla karşılaşıldığında koordineli müdahalenin önemini bir kez daha gösterdi ve yetkililer benzer durumlarda vatandaşların ilgili birimlere bilgi vermesini istediler.

İTFAİYE PERSONELİ, MAYMUN İLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ.

İTFAİYE PERSONELİ, MAYMUN İLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.