organizasyon ve katılımcılar:
Samsun, 11-16 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Deniz Küreği Endurance (Uzun Mesafe) ve Beach Sprint Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Etkinlik, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kürek Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilecek ve lansman toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Tesislerinde yapıldı.
Resmi kayıtlara göre şampiyonaya 42 kulüpten 537 sporcu katılacak. Toplantıda konuşan Türkiye Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Uğur Kılıç ise, organizasyonun büyüklüğüne dikkat çekerek "Burada 42 kulüp ve 600’e yakın sporcu, bir hafta boyunca performans sergileyecek" ifadelerini kullandı. Kılıç, Samsun’da yarışların yapılmasının federasyon için öncelikli bir tercih olduğunu ve yerel yöneticilerin sürece verdiği desteğin belirleyici olduğunu vurguladı.
altyapı çalışmaları ve su sporlarının gelişimi:
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Batıpark bölgesinde yürütülen çalışmalar ve planlanan tesisleşme hakkında bilgi verdi. Dereci, dragon yarışlarının icra edildiği bölgede Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan alanla birlikte yelken branşında başlangıç yapıldığını, ilave alanlarda kano, yelken ve kürek branşlarının temellerinin atılacağını belirtti. Dereci, "Biz de bugün güzel bir organizasyona büyük bir destek sağlayarak Samsun’da bu branşın gelişmesi konusunda katkı sunacağız. Su sporlarında önümüzdeki günlerde çok daha aktif olacağız" dedi.
şehir için taşıdığı anlam:
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, etkinliğin kent adına taşıdığı öneme dikkat çekti. Çamaş, kentin daha önce de dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştirdiğini hatırlatarak, bu yarışların düzenlenmesinin Samsun’un uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapma kapasitesini gösterdiğini ifade etti. Konuşmasında, yarışların yapılacağı kıyıların 107 yıl önce tarihi bir role sahip olduğuna da değinildi ve bu tür organizasyonların şehrin hak ettiği noktaya ulaşması açısından önem taşıdığı vurgulandı.
Şampiyonada ilk müsabakalar yarın başlayacak ve hafta boyunca farklı kategorilerde yarışlar sürdürülecek.
SAMSUN, DENİZ KÜREĞİ ENDURANCE (UZUN MESAFE) VE BEACH SPRİNT TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 11-16 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK ŞAMPİYONAYA 42 KULÜPTEN 537 SPORCU KATILACAK.