Samsun'da DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan Irak uyruklu şahsa elektronik kelepçe ile ev hapsi

Samsun'da jandarma, DEAŞ bağlantısı olduğu değerlendirilen Irak uyruklu N.E.M.'yi yakaladı; nöbetçi mahkeme, elektronik kelepçe ile ev hapsi kararı verdi.

Yayın Tarihi: 22.01.2026 11:27
Güncelleme Tarihi: 22.01.2026 11:27

Samsun'da DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan Irak uyruklu şahsa elektronik kelepçe ile ev hapsi

Samsun'da DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan şahsa ev hapsi kararı

Samsun İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen istihbari çalışmalar sonucu DEAŞ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen bir kişi takibe alındı ve adresinde yakalandı.

Operasyon ve takip süreci

Ekiplerin yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelinin İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki adresi tespit edildi. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, Irak uyruklu N.E.M. (29) yakalanarak gözaltına alındı.

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan şüpheli, daha sonra Samsun Adliyesine sevk edildi.

Mahkeme kararı

Nöbetçi mahkemece, şüpheli hakkında elektronik kelepçe takılmak suretiyle ev hapsi uygulanmasına karar verildi. Bu tedbir, soruşturma sürecinde şüphelinin adli kontrol altında tutulmasına yönelik olarak kararlaştırıldı.

Olay, jandarma birimlerinin istihbari çalışmalarının ve izleme süreçlerinin sonucu olarak kayda geçti; uygulanan adli tedbir mahkeme yetkisiyle belirlendi.

NÖBETÇİ MAHKEMEYE SEVK EDİLEN N.E.M., MAHKEMECE ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILMAK SURETİYLE EV HAPSİ...

NÖBETÇİ MAHKEMEYE SEVK EDİLEN N.E.M., MAHKEMECE ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILMAK SURETİYLE EV HAPSİ UYGULANMASINA KARAR VERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!