Samsun'da avcılık gelirleri netleşti
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre Samsun'da bu yıl gerçekleştirilen avcılık faaliyetleri sonucu elde edilen gelirler açıklandı. Bölgedeki kurslar ve avlanma pulu satışları, devletin kasasına önemli bir katkı yaptı.
kurslar ve belge gelirleri:
Bölge Müdürlüğü, yıl içinde Samsun'da 20 avcılık kursu düzenlendiğini bildirdi. Bu kurslara katılan avcı adaylarından 389 kişi kurs bitirme belgesi almaya hak kazandı. Kurs belgelerinden sağlanan gelir 749.809 TL olarak kaydedildi ve ilgili tutar devlete aktarıldı.
avlanma pulları ve avcı sayısındaki değişim:
2025-2026 av döneminin ilk altı ayı sonuna kadar satışları yapılan avlanma pulları kapsamında 3.777 adet pulu satıldı. Bu satışlardan elde edilen gelir 5.131.000 TL olarak açıklandı. Böylece kurs belgeleri ve avlanma pullarından sağlanan toplam gelir 5.880.809 TL seviyesine ulaştı.
Samsun'daki aktif avcı sayısında da artış gözlendi. Geçen yıl 4.532 olan aktif avcı sayısı, bu yılın ilk altı ayında 629 kişi artarak 5.161 oldu. Yetkililer, düzenlenen eğitimlerin ve pulu uygulamalarının hem kayıt altına alma hem de gelir sağlama açısından etkili olduğunu belirtiyor.
SAMSUN’DA AVCILIK KURS BELGELERİ VE AVLANMA PULLARINDAN TOPLAM 5 MİLYON 880 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ.