DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,27 -0,13%
ALTIN
5.874,61 0,56%
BITCOIN
3.727.377,89 -1,64%

Samsun'da 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali Başladı

Samsun'da 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali, yabani otların tanıtımıyla 3 gün sürecek etkinliklerle başladı.

Yayın Tarihi: 29.05.2025 17:13
Güncelleme Tarihi: 29.05.2025 17:39

Samsun'da 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali Başladı

Samsun'da, 8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali, Samsun Turizmciler Derneği tarafından düzenlenmeye başladı. Festivalin ilk etkinliği, Bafra ilçesi Sürmeli Mahallesi kırsalında yabani otların keşfi ve tanıtımını amaçlayan bir programla gerçekleştirildi.

Etkinlikte, otlu gıdalardan yapılan yemekler ve hamur işleri sergilendi. Ayrıca, yöresel gıdaların satışa sunulduğu stantlar da katılımcılara hizmet verdi. Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, festivalin Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle düzenlendiğini belirtti.

Dilek Genç, "Festivalimiz 1 Haziran'a kadar sürecek ve 3 gün boyunca Atakum ilçesindeki Çobanlı İskelesi'nde gerçekleştirilecek" dedi. Festivalin başlangıç etkinlikleri doğrultusunda köy gezintileri ve organik yaşama dair programların da yer alacağını vurgulayan Genç, "Yarından itibaren doğada bulunan vahşi otlardan yemekler yapılacak. Bunun yanı sıra, bitki çayı demleme yarışmamız ve ünlü şeflerin katılımıyla canlı mutfakta ot yemekleri hazırlama etkinliği gerçekleşecek. Ayrıca, müzik etkinlikleri ve gençlere yönelik çeşitli aktiviteler de planlandı" diye konuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fergan Karaer, öğrencilere ve katılımcılara yabani otların tanıtımına yönelik etkinlikte dersler verdiklerini ifade etti. Karaer, etkinliğin doğanın tanıtımı, otların tıbbi ve aromatik özelliklerinin gösterilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Samsun'da düzenlenen "8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali" başladı. Ondokuz Mayıs...

Samsun'da düzenlenen "8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali" başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fergan Karaer de öğrenci ve vatandaşlara yabani otların keşfi ve tanıtımı etkinliğine katıldı.

Samsun'da düzenlenen "8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali" başladı. Ondokuz Mayıs...

Samsun'da düzenlenen "8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali" başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fergan Karaer de öğrenci ve vatandaşlara yabani otların keşfi ve tanıtımı etkinliğine katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı