DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.850.371,59 -0,12%

Samsun'da 35. Uluslararası Halk Oyunları Festivali İptal Edildi

Samsun'daki 35. Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Eskişehir'deki orman yangını nedeniyle iptal edildi.

Yayın Tarihi: 24.07.2025 00:00
Güncelleme Tarihi: 24.07.2025 00:00

Samsun'da 35. Uluslararası Halk Oyunları Festivali İptal Edildi

Samsun'da düzenlenen 35. Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen orman yangını nedeniyle iptal edildi. Yangında 5 orman çalışanı ve 5 AKUT gönüllüsü hayatını kaybetti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eskişehir'deki orman yangınına müdahale ederken yaşamını yitiren kahramanları rahmetle andığını belirtti. Doğan, açıklamasında, 'Belediyemizce düzenlediğimiz 35. Uluslararası Halk Oyunları Festivalimizi bu üzücü hadise sebebiyle noktalıyoruz. Tüm hemşehrilerimize anlayışları için teşekkür ederiz. Ülkemizin başı sağ olsun.' ifadelerini kullandı.

17 Temmuz'da başlayan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hırvatistan, Kuzey Osetya, Arjantin, Meksika, İran, Bulgaristan, Rusya, Moldova, Sırbistan, Karadağ ve Letonya gibi ülkelerin geleneksel danslarının sergileneceği festival, 25 Temmuz'da sona erecekti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı