Samsun'da zorla para alma ve tehdit iddiası: 4 şüpheli adliyede
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, Ü.K. ile birlikte hareket ettiği değerlendirilen R.Ö., A.H.E. ve E.G. hakkında, bir kişiye yönelik tehdit, cebir ve zor kullanma yoluyla 200 bin TL alındığı iddiasıyla işlem yapıldı.
Olayın seyri ve suçlamalar
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin müştekiyi korkutarak tehdit ettikleri ve ilk etapta 200 bin TL aldıkları, daha sonra talep edilen 50 bin TL verilmediği gerekçesiyle müştekiyi kendi aracı içinde zorla alıkoydukları, tehdit ve hakarette bulundukları ve müştekiyi tabanca kabzasıyla darbettikleri tespit edildi.
Gözaltı, deliller ve adliyeye sevk
Olayla ilgili düzenlenen operasyonda, şüphelilerin silahla, birden fazla kişiyle birlikte yol kesmek suretiyle nitelikli yağma, kasten yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarını işledikleri değerlendirildi. Samsun polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.
Şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, şarjörler ve çeşitli dijital materyaller ele geçirildi.
4 ŞÜPHELİ, POLİS EKİPLERİNCE YAKALANARAK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.