Samsun Atakum'da balkondan hırsızlık yapan zanlı yakalandı
Olay ve başlatılan soruşturma
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, farklı tarihlerde 4 eve balkondan girilerek toplam 70 bin lira değerinde ziynet eşyası ile cep telefonu ve televizyonun çalınması üzerine çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelinin A.K. (39) olduğu ve ilin dışından gelerek Samsun'da hırsızlık gerçekleştirdiği belirlendi.
Operasyon ve ele geçirilen malzemeler
Atakum'da belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, yürütülen arama sonucunda çalındığı değerlendirilen ürünler ele geçirildi. Operasyonda ayrıca başvurusu bulunmayan ancak çalıntı olduğu değerlendirilen 3 televizyon, elektrik süpürgesi, cep telefonu, altın kolye ve bileklik ile muhtelif ev eşyası, hırsızlık esnasında kullanılan kıyafet ve tornavida bulundu.
Şüphelinin bağlantıları ve deliller
Gözaltına alınan A.K.'nin ayrıca "Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle dolandırıcılık" ve "Bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya üzerinde hırsızlık" suçlarından arandığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında elde edilen güvenlik kamerası kayıtlarında şüphelinin, olayları gerçekleştirmeden önce hedef evleri gözetleyip keşif yaptığı ve güvenlik kameralarına yakalanmamak için yüzünü gizlemeye çalıştığı anlar kaydedildi.
Soruşturmanın seyri
Emniyet ekiplerinin teknik ve fiziki çalışmaları sonucu şüphelinin tespiti ve ele geçirilen malzemeler, soruşturmanın ilerleyen aşamalarında delil olarak işlenecek. Olayla ilgili adli süreç ve araştırmalar devam ediyor.
Samsun'un Atakum ilçesinde balkondan girdiği evlerden hırsızlık yapan şüpheli gözaltına alındı. Atakum ilçesinde belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramada çalınan ürünleri ele geçirdi. Operasyonda ayrıca, başvurusu bulunmayan ancak çalıntı olduğu değerlendirilen 3 televizyon, elektrik süpürgesi, cep telefonu, altın kolye ve bileklik ile muhtelif ev eşyası ile hırsızlık esnasında kullanılan kıyafet ve tornavida da bulundu.