Samandağ'da yol çukuru 6 aracın lastik ve jantlarının zarar görmesine neden oldu

Hatay'ın Samandağ Kuşalanı Mahallesi'nde yol çukuru, yağışla göle dönen sokakta 6 aracın lastik ve jantlarının zarar görmesine yol açtı; vatandaş belediyeden onarım talep ediyor.

Yayın Tarihi: 12.01.2026 09:52
Güncelleme Tarihi: 12.01.2026 09:52

Samandağ'da yol çukuru 6 aracın lastik ve jantlarının zarar görmesine neden oldu

Samandağ'da yol çukuru 6 aracın lastik ve jantlarının zarar görmesine neden oldu

Hatay'ın Samandağ ilçesi Kuşalanı Mahallesi'nde, yağışın etkisiyle sokakta oluşan su birikintisi ve yol ortasındaki çukur nedeniyle akşam saatlerinde aralarında 6 araç'ın lastik ve jantlarının hasar gördüğü anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olayın ayrıntıları

Araçların zarar gördüğü anları kaydeden Baran Odacı, çukurun bulunduğu noktada sürücüleri uyarmaya çalıştığını; uyarılarına rağmen dün akşam 10.00 sıralarında dubaların olduğu yerde ardı ardına 6 aracın çukura girerek zarar gördüğünü aktardı. Odacı, kendi aracının lastiklerinin patladığını ve jantlarının kırıldığını bildirdi.

Odacı, trafik polisini çağırdığını, polis beklenirken yaklaşık 6 aracın daha aynı noktadan geçip lastiklerinin patladığını ve çekici ile lastikçi çağrıldığını söyledi. Olay sonrası oluşan masrafların sürücüler tarafından karşılandığını belirten Odacı, bazı sürücülerin masraflarının karşılanmayacağı yönünde bilgi aldıklarını ifade etti.

Vatandaşların talebi ve güvenlik kaygıları

Odacı, kayıt altına aldığı görüntüler ve yaşanan mağduriyete dayanarak Samandağ Belediyesi'ne seslenip yolların onarılmasını ve zarar gören araç sahiplerinin masraflarının karşılanmasını talep etti. Vatandaşlar, söz konusu yolun onarılmamasının daha büyük kazalara neden olabileceğini vurguladı.

“Samandağ Belediyesi’nden Samandağ halkı olarak bu yolların yapılmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullanan Odacı, gece yaşananları kayıt altına aldığını belirtti.

Olay, mahalledeki altyapı ve yol bakımının düzenli yapılmasının önemini bir kez daha ortaya koydu. Vatandaşlar, en azından yolun onarılmasını talep ederek benzer mağduriyetlerin önüne geçilmesini istiyor.

HATAY'IN SAMANDAĞ İLÇESİNDE YOL ORTASINDA BULUNAN ÇUKUR NEDENİYLE 6 ARACIN ZARAR GÖRDÜĞÜ ANLAR...

HATAY'IN SAMANDAĞ İLÇESİNDE YOL ORTASINDA BULUNAN ÇUKUR NEDENİYLE 6 ARACIN ZARAR GÖRDÜĞÜ ANLAR VATANDAŞ BARAN ODACI'NIN CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI.

HATAY'IN SAMANDAĞ İLÇESİNDE YOL ORTASINDA BULUNAN ÇUKUR NEDENİYLE 6 ARACIN ZARAR GÖRDÜĞÜ ANLAR...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.