Şam'daki üçlü görüşme
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'nin başkenti Şam'daki temasları kapsamında, daha önce görüştüğü Ahmed eş-Şara'nın ardından Suriyeli mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Fidan, Esad Hasan Şeybani ve Enes Hattab ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.
görüşmede ele alınan başlıklar:
Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkiler, çeşitli alanlardaki iş birliği ile bölgesel ve küresel alandaki son gelişmeler ele alındı. Taraflar bu konular üzerinde karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.
görüşmenin bağlamı ve olası etkileri:
Şam ziyaretinin programında yer alan bu görüşme, iki ülke arasındaki temasların sürdürülmesi kapsamında gerçekleşti. Diplomatik görüşmelerin devamı, ilişkilerin yönetimine dair süreçlerin izlendiğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.
Hakan Fidan'ın Suriyeli muhatapları Esad Hasan Şeybani ve Enes Hattab ile yaptığı bu görüşme, iki ülke ilişkilerinin gündeminde yer aldı.
DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN, SURİYE’NİN BAŞKENTİ ŞAM’DAKİ TEMASLARI KAPSAMINDA SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI ESAD HASAN ŞEYBANİ VE SURİYE İÇİŞLERİ BAKANI ENES HATTAB İLE ÜÇLÜ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ.