DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.853.088,99 -0,19%

Salihli'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 600 fidan toprakla buluştu

Salihli’de 11 Kasım etkinliğinde Sağlık Mahallesi’ne 600 çam ve selvi fidanı dikildi; öğrenciler, protokol ve gönüllüler birlikte can suyu verdi.

Yayın Tarihi: 11.11.2025 15:13
Güncelleme Tarihi: 11.11.2025 15:14

Salihli'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 600 fidan toprakla buluştu

Salihli'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 600 fidan toprakla buluştu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Manisa'nın Salihli ilçesi Sağlık Mahallesi'nde düzenlenen "Yeşil Vatan" etkinliğinde, yaz aylarında yangında zarar gören ormanlık alana 600 çam ve selvi fidanı dikildi.

Etkinlik ve katılımcılar

Salihli Kaymakamlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, öğretmenler, veliler, protokol üyeleri ve TEMA Gönüllüleri birlikte fidan dikti ve fidanlara can suyu verdi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, Salihli Orman İşletme Müdürü Mehmet Durak, kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Açıklamalar ve öğrencilerin görüşleri

Salihli Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Pınar Emre etkinlikte, "Bugün geleceğe nefes olmak, doğaya can vermek ve vatanımızı yeşille donatmak için buradayız. Bu yılki temamız ‘Şahidimiz toprak, imzamız fidan, sevdamız yeşil vatan’ oldu" dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler duygularını paylaştı: İlke Bican, "Ağacımı diktim, yeşil vatana katkıda bulundum"; Pelin Çelik, "Bugün yeşil doğa için buraya geldik. Fidanlarımızı toprakla buluşturup, can suyu verdik"; Hiranur Ölmez, "Doğalar yemyeşil olacak benim sayemde. Benim sayemde insanlar oksijen sağlayacak"; Nehir Çetin, "Son zamanlarda yanan ormanlarımızla birlikte insanların, hayvanların ve doğanın ağaçlara ihtiyaç duyması, bu etikliğin oldukça önemli olduğunu sağlıyor"; Defne Aşkın, "Fidan diktim, yeşil doğaya katkıda bulundum"; Ozan Ceviz, "Aydın’dan buraya gelip, ağaç dikerek yeşil vatan katkıda bulunduğum için çok mutluyum."

Öğrencilerden Betül Yenilmez ise doğanın korunması çağrısında bulunarak, "Doğamızı koruyalım, yerlere çöp atmayalım. Sigarayı için yangınlara karşı söndürmeden atmayalım. Çevremizi temiz tutalım" ifadelerini kullandı.

Yaz aylarında yangında küle dönen ormanlık alanın, düzenlenen fidan dikim çalışmalarıyla yeniden yeşillendirilmesi hedefleniyor.

11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE, MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE YÜZLERCE FİDAN TOPRAKLA...

11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE, MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE YÜZLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU. YAZ AYLARINDA YANGINDA KÜLE DÖNEN ORMANLIK ALAN, MİNİK ELLERİN DİKTİĞİ 600 FİDANLA YENİDEN YEŞERECEK. ÖĞRENCİLER, AİLELER VE PROTOKOL ÜYELERİ DOĞAYA "GELECEĞE NEFES" OLDU.

11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE, MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE YÜZLERCE FİDAN TOPRAKLA...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!