Atatürk Havalimanı'ndaki karşılaşma sonrası gelen barış jesti
Trabzonspor'un yeni transferi Mısırlı yıldız Muhammed Salah'ı karşılamak için Atatürk Havalimanı'na giden Kaan Yıldırım, üzerinde bulunan Galatasaray forması nedeniyle Trabzonsporlu taraftarlar tarafından uyarıldı. Yıldırım'ın formayı çıkarması o anların sosyal medyada geniş yer bulmasına yol açtı.
Federasyon müdahalesi ve hediye kararı:
Olayın ardından devreye giren Trabzonlular Federasyonu, görüntülerin yarattığı gerginliği hafifletmek için adım attı. Federasyon Genel Başkanı İsmail Turgut Öksüz, sarı-kırmızılı bir forma aldırdı ve arkasına Muhammed Salah'ın adını yazdırdı. Bu forma, Yıldırım'ın gönlünü almak amacıyla kendisine ulaştırıldı.
Başkanın sözleri ve Yıldırım'ın tepkisi:
Başkan İsmail Turgut Öksüz, hediye tesliminde yaptığı açıklamada, "Salah'ın Trabzonspor'a gelmesine nasıl sevindiysek sana yapılana da o kadar mutsuz olduk" diyerek, Kaan Yıldırım'ı bir yıl boyunca ne zaman Trabzon'a veya bir Trabzonspor maçına gelmek isterse ağırlayacaklarını ve bilet masraflarını karşılayacaklarını söyledi.
Öksüz ayrıca, "Trabzonluların üzdüğü her Galatasaraylı, her Fenerbahçeli, her Beşiktaşlıyı gidip bulacağım. Onların da gönlünü alacağım" diyerek benzer durumlarda uzlaşı ortamı oluşturma taahhüdünde bulundu.
Kaan Yıldırım ise yapılan telefon görüşmesinin ve sonrasında yapılan ziyaretin kendisini çok memnun ettiğini belirtti. Yıldırım, "Turgut ağabeyim beni düşündü aradı, kırmadı. Aslında telefonla araması yeterliydi ama geldi, gönlümü aldı. Forma hediye etti. Teşekkür ederim, çok memnun oldum" ifadelerini kullandı.
Yaşanan gelişme, Atatürk Havalimanı'ndaki kısa süreli tartışmanın ardından tarafların uzlaşıyla sonlanmasının ve yerel taraftar kuruluşlarının arabuluculuk rolü üstlenmesinin bir örneği olarak değerlendirildi.
Trabzonspor’un yeni transferi Mısırlı yıldız Muhammed Salah’ı, Atatürk Havalimanı’nda karşılamaya geldiği esnasında üstündeki Galatasaray forması çıkarılan Kaan Yıldırım’a, Trabzonlular Federasyonu Genel Başkanı İsmail Turgut Öksüz tarafından Muhammed Salah yazılı sarı-kırmızılı forma hediye edildi.