Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Sakat katırın yanından ayrılmayan köpeğin dostluğu görenleri duygulandırdı!

Irak'taki ayakı kırık katır ile köpeğin dostu görevleri duygulandırdı.

Yayın Tarihi: 06.02.2024 15:53
Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 15:53

Sakat katırın yanından ayrılmayan köpeğin dostluğu görenleri duygulandırdı!

Irak Halepçe’de yıllar boyunca taş taşımak için kullanılan ve daha sonra da güçten düşünce başıboş bırakılan katır ile onu koyan köpeğin dostluğu herkesin ilgisini çekti. 

Halepçe kentinin Hurmal beldesinde sahibi tarafından uzun yıllar boyunca ağır işlerde çalıştırılan ancak güçten düşünce kırık ayağı ile ölüme terk edilen iki katıra çevredeki hayvanlar sahip çıktı! İki katırdan birisi hayatını kaybederken, sağ kalan katıra bir sokak köpeği arkadaşlık etti. 

ırak

Köpeğin çevredeki hayvanlara ve tehditlere karşı katırı koruduğu fark edilirken, Hurmal sakinlerinden 60 yaşındaki Salim Ahmed Mustafa bu dostluğu fark etti. Ayrıca diğer hayvanlara olduğu gibi köpek ve sakat katıra da sahip çıktıklarını aktardı. 

Daha önce katıların iki tane olduğunu ve birinin öldüğünü aktaran Mustafa, sokak köpeğinin sakat katırlarla ilgilendiğini ve hiç yanından ayrılmadığını belirtti. Katırı diğer yırtıcı hayvanlara ve köpeklere karşı köpeğin koruduğunu aktaran Hurmallı Mustafa, güçleri yettikleri kadar katıra ve köpeğe uyardımcı olduklarını söyledi. 

ırak katır ve köpek

Katırın etrafında bir tehlike olmadığı sürece havlamadığını söylediği köpeğin sadece onlara yemek verenlerin yaklaşmasına izin verdiğini de aktardı. Ayrıca, her gün ikisine de yiyecek verdiklerini ekleyerek bu dostluğun herkesin dikkatini çektiğini anlattı.