Sakarya merkezli operasyonla örgüt eylemleri durduruldu
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yeni nesil suç örgütlerine karşı geniş çaplı bir takip ve operasyon süreci başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, örgüt içinde kod isimleriyle faaliyet gösteren şahısların gerçek kimlikleri tespit edildi ve aralarında sorumlu düzeyde faaliyet yürütenlerin olduğu belirlendi.
Operasyonun ayrıntıları:
Ekipler, 14, 18 ve 21 Eylül tarihlerinde Sakarya merkezli olmak üzere İstanbul, Kütahya ve Tekirdağ illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda örgüt hiyerarjisinde üst düzey ve sorumlu konumda olduğu tespit edilen M.K.P. ile örgüt mensupları İ.P. ve K.T. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede, örgütün bazı üyelerine kod isimlerle talimat verdiği ve kimlikleri deşifre edilen şahısların örgüt içi rolleri netleşti.
Hedefler, yöntemler ve engellenen eylemler:
Soruşturma bulgularına göre, M.K.P. isimli şüpheli, iş adamları ve esnaflara yönelik tehdit, yaralama, araç kundaklama ve iş yeri kurşunlama gibi eylemleri organize etmekle yetkilendirildi. Örgütün 5 ayrı ilde toplam 21 vatandaşa yönelik; silahlı, el bombalı ve molotoflu eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. KOM ekipleri İ.P. ve K.T. tarafından planlanan bu eylemleri, zamanında müdahale ederek engelledi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca; "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Kurulan Örgüte Üye Olmak" suçları kapsamında tutuklanmalarına karar verildi ve üç zanlı cezaevine gönderildi.
Bu operasyon, kod isimli yapılanmaların teknik ve fiziki takibin birleşimiyle deşifre edilebileceğini gösterirken, çok merkezli koordinasyonun eylem hazırlıklarının önlenmesinde belirleyici olduğuna işaret ediyor. Güvenlik kaynakları, benzer soruşturmalarda da eş zamanlı operasyonların ve delil toplamanın etkinliğini vurguladı.
İŞ İNSANLARI VE ESNAFLARA YÖNELİK EL BOMBALI VE MOLOTOFLU 21 AYRI EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ 3 ÖRGÜT MENSUBU YAKALANDI. KOD İSİMLERİYLE FAALİYET YÜRÜTEN 3 ŞÜPHELİ, SEVK EDİLDİKLERİ ADLİ MAKAMLARCA TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.